لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۶

آمریکا معافیت عراق برای تحریم واردات انرژی از ایران را تمدید کرد


دکل‌های انتقال برق (آرشیو)
دکل‌های انتقال برق (آرشیو)

ایالات متحده معافیت عراق از تحریم ایران را به مدت ۱۲۰ روز دیگر تمدید کرد.

یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، معافیت عراق از تحریم‌های ایران را دوباره تمدید کرده است تا این کشور بتواند مبادلات مالی مرتبط با واردات برق از ایران را انجام دهد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر این که این تمدید معافیت در جهت تامین امنیت ملی آمریکا است به قصد عراق برای کاهش اتکای خود به وارد کردن برق از ایران اشاره کرده و گفته است که اعطای معافیت از تحریم‌های آمریکا تضمین می‌کند که «نیازهای کوتاه‌مدت عراق در بخش انرژی برآورده می‌شود.»

این مقام وزارت خارجه آمریکا با اشاره به انجام چهار دور موفق گفتگوهای استراتژیک میان واشنگتن و بغداد تصریح کرده است که «دولت عراق برای توسعه بخش انرژی خود چندین قرارداد به امضا رسانده» اما تا زمان رسیدن به خودکفایی لازم در این زمینه، صدور معافیت از تحریم های آمریکا اقدامی مناسب به شمار می‌رود.

در ادامه این پاسخ آمده است که «دولت عراق می‌تواند ظرف ۱۲۰ روز اقدامات مناسبی را جهت خودکفایی در بخش انرژی و کاهش اتکای خود به انرژی گران‌ ایران انجام دهد.» این مقام وزارت خارجه آمریکا در عین حال تاکید کرده است که تصمیمات آینده در رابطه با تمدید این معافیت‌ها قابل پیش‌بینی نیست.

عراق بیش از سه ماه است که با کشورهای عربستان سعودی، ترکیه، اردن، و کویت در خصوص اتصال به شبکه برق این کشورها رایزنی می‌کند. اما این گفت‌وگوها تاکنون مثمر ثمر نبوده است.

عراق در حدود یک سوم انرژی مورد نیازش را از طریق خرید برق از ایران و واردات گاز برای نیروگاه‌های برق خود تأمین می‌کند؛ اما به‌دلیل تحریم بانک‌ها و صنایع نفت و گاز ایران از طرف آمریکا بخش بزرگی از پول برق و گاز خریداری‌شده از ایران پرداخت نشده است.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، بازه زمانی معافیت‌ها را در تلاش برای کاهش این رابطه به ۶۰ روز محدود کرده بود، اما این بازه زمانی در دولت جدید به دوره‌های ۱۲۰ روزه افزایش پیدا کرده است.

تهران مدعی است که بغداد بیش از پنج میلیارد دلار بدهی دارد و تاکنون مذاکرات برای پرداخت این بدهی به نتیجه ملموسی نرسیده است.

XS
SM
MD
LG