لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۴

هفت زندانی ایرانی تبار آزادشده از زندان‌های آمریکا چه کسانی هستند؟


بهرام مکانیک یکی از هفت شهروند آمریکایی ایرانی تبار که روز شنبه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۴ از زندان های آمریکا آزاد شدند.
بهرام مکانیک یکی از هفت شهروند آمریکایی ایرانی تبار که روز شنبه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۴ از زندان های آمریکا آزاد شدند.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس به معرفی این هفت زندانی پرداخته و نوشته است با توجه به این که شش نفر از آنها تابعیت آمریکا نیز دارند، مشخص نیست پس از آزادی در ایالات متحده بمانند یا خیر.

نادر مدانلو

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت دادگستری آمریکا، نادر مدانلو یکی از این ایرانی-آمریکایی‌هاست که به جرم نقض قوانین تحریم‌ها و کمک به پروژه پرتاب نخستین ماهواره ایرانی به مدار زمین، به هشت سال حبس محکوم شد.

وی که دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا است، در دفاع از خود در دادگاه گفته بود که متخصصی شناخته شده در عرصه جهانی است و علاوه بر چند شرکت‌ خصوصی، با وزارت دفاع ایالات متحده و سازمان فضایی آمریکا، ناسا، نیز همکاری داشته است.

بهرام مکانیک

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، فردی که با عنوان بهرام مکانیک معرفی شده، ساکن هیوستون تگزاس بوده و سال گذشته میلادی به جرم صادرات چند میلیون دلاری فناوری آمریکا به ایران محکوم شناخته شد.

این شهروند آمریکایی ایرانی‌تبار ۶۹ ساله، یکی از مالکان شرکت "فاراتل" که مقر آن در ایران است بوده و یک شرکت وابسته به فاراتل با نام "اسمارت پاور سیستمز" را در هیوستون اداره می‌کرد.

فاراتل که سازنده تجهیزات تامین برق برای ارسال بی‌وقفه انرژی به کامپیوتر و دیگر دستگاه‌های حساس الکترونیک است، با چندین شرکت و نهاد ایرانی مانند وزارت دفاع، سازمان انرژی اتمی، و شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران همکاری کرده است.

فناوری که آقای مکانیک متهم است به ایران فروخته ،می‌تواند در طیف وسیعی از سامانه‌ها و تجهیزات نظامی، از جمله موشک‌های زمین به هوا و کروز مورد استفاده بگیرد.

خسرو افقهی

خسرو افقهی ۷۲ ساله و ساکن لس‌آنجلس آمریکا، دیگر مالک شرکت‌‌های "فاراتل" و "اسمارت پاور سیستمز" است که بنا بر اعلام دادستانی آمریکا با شریک خود، بهرام مکانیک، در ارسال فناوری‌های پیشرفته به ایران همکاری داشته است.

تورج فریدی

تورج فریدی، شهروند ۴۶ ساله ایرانی تبار آمریکا، نایب رئیس شرکت "اسمارت پاور سیستمز" است که بر اساس اسناد دادگاه، همدست بهرام مکانیک و خسرو افقهی در ارسال فناوری‌های ممنوعه به ایران و نقض قوانین تحریمی ایالات متحده بوده است.

وی نیز ساکن هیوستون تگزاس است.

آرش قهرمانی

آرش قهرمانی به جرم نقض تحریم تجاری ایران از طریق شرکت در عملیات تامین و صادرات غیرقانونی تجهیزات راهبری نیروی دریایی و دیگر وسایل الکترونیکی پیشرفته نظامی، سال گذشته به بیش از ۱۱ سال حبس محکوم شد.

دادستانی ایالات متحده، این شهروند ۴۶ ساله آمریکایی ایرانی تبار را یکی از عوامل شبکه وابسته به جمهوری اسلامی ایران دانسته که از طریق شرکتی در دوبی اقدام به تامین کالاها و فناوری پیشرفته آمریکایی مورد نیاز ایران می‌کرد.

نیما گلستانه

نیما گلستانه یک شهروند ایرانی است که به اتهام هک کردن سیستم‌های کامپیوتری شرکت "اَرو تک" (Arrow Tech) دستگیر و به جرم سرقت نرم افزار کامپیوتری زندانی شد.

شرکت "اَرو تک" از پیمانکاران وزارت دفاع ایالات متحده است و مقر آن در ایالت ورمانت آمریکا قرار دارد.

این هکر ۳۰ ساله پس از بازداشت در ترکیه در سال ۲۰۱۳ میلادی، سال گذشته میلادی به ایالات متحده مسترد شد. وی تنها زندانی آزادشده ایرانی تباری است که تابعیت دوگانه ایران و آمریکا را ندارد.

علی صابونچی

علی صابونچی، ۳۵ ساله، سال ۲۰۱۴ میلادی به جرم صادرات کالاهای صنعتی به ایران، از طریق شرکت هایی در چین و امارات متحده عربی و دور زدن قوانین تحریم‌های اقتصادی بین المللی علیه ایران، به زندان محکوم شد.

آقای صابونچی تابعیت آمریکا را نیز دارد و در زمان بازداشت، ساکن شهر "پارک ویل" در ایالت مریلند بوده است.

XS
SM
MD
LG