لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۰

مدیر اندیشکده هادسن: تصمیم پرزیدنت ترامپ در رد برجام، یک هشدار به رهبر کره شمالی است


کنت واینستین مدیر اندیشکده هادسن در واکنش به تصمیم پرزیدنت ترامپ برای خروج از برجام، در یک متن اختصاصی که برای بخش فارسی صدای آمریکا فرستاد، تصمیم رئیس جمهوری آمریکا را ستایش کرد.

وی نوشت: «پرزیدنت ترامپ می‌دانست که دارد تاریخ را رقم می‌زند. او به روشنی سخن گفت و به گونه‌ای خردمندانه اشاره کرد که توافق ایران از همان آغاز - یعنی از زمانی که دولت اوباما حداکثر فرصت را برای اعمال فشار بر این رژیم در اختیار داشت، اما به دلیل شتابی که برای دستیابی به یک توافق به هر قیمتی داشت، از آن فرصت استفاده نکرد – یک توافق معیوب بود.»

مدیر اندیشکده هادسن افزود: بازگرداندن تحریم‌های شدید کار درستی است. با توجه به عدم محبوبیت این رژیم در درون کشور [ایران]، اقدام [پرزیدنت ترامپ] که سخنرانی خود را با ایستادن در کنار مردم ایران که زیر ستم جمهوری اسلامی رنج می‌برند به پایان رساند، و نیز باز کردن در به روی توافقی بهتر و فراگیر، یک کار درست و اخلاقی بود. کیم جونگ اون، مراقب باش!»

روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، پرزیدنت دونالد ترامپ در سخنانی رسما اعلام کرد ایالات متحده آمریکا از توافق جامع هسته‌ای ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با ایران خارج می‌شود.

پرزیدنت ترامپ که از زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتقد این توافق بود، ۱۸ اردیبهشت ضمن انتقاد صریح از سیاست‌های منطقه‌ای ایران و حمایت آن کشور از تروریسم، گفت این رفتار بی‌ثبات کننده ایران پس از توافق هسته‌ای شدیدتر شده است و آمریکا گروگان این مسائل نخواهد شد.

وی ضمن اعلام خروج واشنگتن از توافق ۲۳ تیر ۱۳۹۴ بین شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ با ایران، خاطر نشان کرد که آمریکا با متحدان خود مذاکره می کند تا به یک تصمیم جدید برای جلوگیری از جاه طلبی مخرب ایران برسد.

پرزیدنت ترامپ پیش از این به کنگره آمریکا و کشورهای اروپایی فرصت اصلاح برجام را داده بود و گفته بود اگر این توافق اصلاح نشود، آمریکا از آن خارج می‌شود.

خروج آمریکا از توافق، احیای تحریم‌های اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران را به همراه خواهد داشت؛ تحریم هایی که از تیرماه ۱۳۹۴ لغو شده بود.

رئیس جمهوری آمریکا می گوید جمهوری اسلامی ایران به توافق پایبند نبوده است. بر اساس بندی از قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در شورای امنیت تصویب شد، جمهوری اسلامی ایران از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. با این حال ایران در دو سال اخیر‌ چندین آزمایش موشک بالیستیک داشته است و موشک های ایران در دست برخی گروه های تروریستی و شورشی منطقه دیده شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG