یک نماینده مجلس در ایران خبر داد که در حال حاضر «بیشتر از ۳۰ نفر» از مقامهای حکومتی و امنیتی به دلیل سهلانگاری و مقصر بودن در حمله تروریستی در شهر اهواز از سمت خود عزل و به دادگاه معرفی شدهاند.
غلامعلی جعفرزاده، نماینده مجلس دهم به روزنامه آرمان گفت: «گزارشات اطلاعاتی بیانگر این قضیه بود که اتفاقات تروریستی در اهواز رخ خواهد داد ولی در نهایت سهلانگاری شد و شورای تامین در آنجا بهدرستی عمل نمیکند و یا تشکیل جلسه نمیدهد و یا اگر جلسهای تشکیل میدهد، مسئولان اصلی شرکت نمیکنند.»
جعفرزاده با اشاره به کوتاهی «وزارت اطلاعات و وزارت کشور» و ضعف در «رصدها و بررسیهای اطلاعاتی» خبر داد که در حال حاضر ۳۰ نفر از مقام خود عزل و به دادگاه معرفی شدهاند. به گفته این نماینده مجلس «برخی از این افراد به فرماندهان ارشد خود معرفی شدند» و علاوه بر این گزارشی نیز به رهبر جمهوری اسلامی «برای تصمیمگیری در مورد کسانی که ایشان باید تصمیمگیری کنند» ارائه شد.
جعفرزاده اشاره نکرد که این افراد از چه نهادهایی بودهاند و آیا کسی از آنها بازداشت شده است یا خیر. اما اشاره به افرادی که رهبر جمهوری اسلامی باید درباره آنها تصمیمگیری کند میتواند نشانهای بر حضور فرماندهان عالی رتبه نظامی در این جمع باشد.
پیش از این نیز چند نماینده دیگر مجلس از سهل انگاری و قصور امنیتی و نظامی در حمله اهواز خبر داده بودند.
از جمله حسین نقوی حسینی٬ یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته بود مهاجمان به رژه نظامی در خوزستان «۱۲ دقیقه تیراندازی کردند» و «هیچ کس به آنها حتی شلیک هم نکرد».
روز شنبه ۳۱ شهریورماه، در جریان رژه نظامی بهمناسبت آغاز جنگ هشتساله ایران و عراق در شهر اهواز، گروهی اقدام به حمله مسلحانه به این رژه کردند. در این حمله دستکم ۲۵نفر کشته و ۶۰نفر زخمی شدند که شهروندان عادی هم در بین کشتهشدگان بودند.
موضع آمریکا درباره حمله اهواز
عصر همان روز گرت مارکیز سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه خود گفت: ایالات متحده در کنار مردم ایران میایستد و از رژیم تهران می خواهد که بر حفظ امنیت مردمش در داخل کشور تمرکز کند.
ساعتی بعد هدر ناوئرت سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده نیز عنوان کرد: آمریکا در جریان حمله افراد مسلح به رژه در اهواز قرار دارد. ما با مردم ایران در مقابل آزار های تروریسم اسلامی تندرو ایستاده ایم و همدردی خود را با آنها در این موقعیت دردناک ابراز می کنیم.
پس از وقوع این حمله، ابتدا گروه حرکت ملی الاحواز مسئولیت آن را به عهده گرفت، اما کمی بعدتر گروه دولت اسلامی (داعش) اعلام کرد مهاجمان عضو این گروه بودند.
مسئولان جمهوری اسلامی نیز ابتدا این حمله را به گروههای «تجزیهطلب» و بعدتر به داعش نسبت دادند و کشورهای دیگر را به دست داشتن در این حمله متهم کردند.
ابتدا نیکی هیلی نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد این ادعاها را «لفاظی» خواند و گفت حسن روحانی با اعتراضات مردم روبروست، پول کشور خرج نیروهای مسلح میشود، و او مدتهاست مردم را سرکوب میکند و باید نگاهی به داخل بیاندازد و ببیند مشکل کجاست.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز رهبری ایران را برای مقصر شناختن ایالات متحده و متحدانش در حمله مرگبار به رژه سالروز آغاز جنگ ایران و عراق در اهواز مورد انتقاد شدید قرار داد.
پمپئو در مصاحبهای با شبکه فاکس نیوز گفت: «وقتی یک اتفاق امنیتی در کشورتان رخ می دهد، دیگران را مقصر شناختن اشتباهی فاحش است.»
با آینکه در عالیترین سطح مقام های ایران و از جمله آیت الله خامنه ای، از گروه های جدایی طلب به عنوان عامل حمله اهواز نام بردند، ناگهان این هفته سپاه پاسداران خبر داد به تلافی حمله اهواز «به مواضع تروریستها در سوریه» حمله کرده است.