لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۰

آمریکا و هند در میانه «چالش‌های جهانی» به توافقات دفاعی بیشتر دست یافتند


دیدار وزرای خارجه و دفاع ایالات متحده و هند در دهلی نو. ۱۰ نوامبر.
دیدار وزرای خارجه و دفاع ایالات متحده و هند در دهلی نو. ۱۰ نوامبر.

هند و ایالات متحده روز جمعه، ۱۹ آبان، از پیشرفت در انعقاد قراردادهای دفاعی دوجانبه خبر دادند و گفتند که در مواجهه با چالش‌های ژئوپلیتیکی، مشارکت رو به رشد خود را گسترش خواهند داد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده و لوید آستین، وزیر دفاع، با سوبرامانیام جایشانکار و راجنات سینگ همتایان هندی خود در دهلی نو به عنوان بخشی از گفتگوهای سالانه موسوم به «دیالوگ ۲+۲» که بر منطقه هند-آرام متمرکز است، دیدار کردند.

این گفتگوها از سال ۱۳۹۷ با هدف تقویت همکاری‌های دفاعی و همسویی با اهداف سیاسی در منطقه هند-آرام آغاز شد.

دو کشوری که زمانی در دو طرف مقابل هم در جنگ سرد قرار داشتند، اکنون در حال کار بر روی قراردادهای مهمی از جمله تامین و ساخت موتور برای جت‌های جنگنده هندی توسط ایالات متحده هستند.

وزیر دفاع هند گفت که توافق بین واحد هوافضای شرکت آمریکایی چند ملیتی «جنرال الکتریک» و شرکت دولتی هوانوردی هند در مسیر درستی قرار دارد.

وی پس از پایان مذاکرات به خبرنگاران گفت: «در حال نهایی کردن ترتیبات تجاری هستیم و الزامات قانونی لازم در حال انجام است.»

وی گفت که قرارداد بیش از سه میلیارد دلاری هند برای خرید ۳۱ پهپاد نظامی ساخت شرکت آمریکایی «جنرال اتمیکس» نیز در حال بررسی است و هند منتظر است تا این شرکت مجوزهای دولت ایالات متحده را برای مراحل بعدی دریافت کند.

وی بدون اشاره به جزئیات افزود که واشینگتن چندین سیستم خودروی جنگی پیاده نظام را پیشنهاد داده است و دهلی نو نیز ابراز علاقه کرده است.

گزارش‌های رسانه‌های هندی گفته‌اند که پنتاگون فروش خودروهای زرهی هشت چرخ تولید شده موسوم به »استریکر» را پیشنهاد داده است و دهلی نو علاقه‌مند به تولید مشترک آنها در هند است.

آستین قبل از این گفتگوها گفت: «در مواجهه با چالش‌های آنی جهانی»، بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد که دو دموکراسی بزرگ جهان به تبادل نظر و یافتن اهداف مشترک بپردازند.

او گفت: «ما در حال یکپارچه سازی پایگاه‌های صنعتی خود، تقویت قابلیت همکاری و اشتراک‌گذاری فناوری‌های پیشرفته هستیم.»

روابط هند-ایالات متحده در دو دهه گذشته به طور پیوسته در چندین حوزه قوی تر شده است، اما دهلی نو همچنین محتاطانه روابط طولانی مدت با روسیه را حفظ کرده است که باعث ناامیدی غرب در بحبوحه جنگ در اوکراین شده است.

هند پیوندهای راهبردی نزدیک با اسرائیل و روابط دیپلماتیک و اقتصادی قوی با کشورهای تولیدکننده نفت و گاز در خاورمیانه دارد.

دهلی نو حمله ۷ اکتبر شبه نظامیان حماس به اسرائیل را به عنوان «حمله تروریستی» محکوم کرده و در عین حال موضع دیرینه خود را برای «فلسطین مستقل» تکرار کرده است.

در بیانیه مشترکی که پس از مذاکرات روز جمعه منتشر شد، آمده است که دو طرف خواستار «آزادی فوری همه گروگان‌های باقی مانده» در غزه شدند.

در این بیانیه آمده است: «دو کشور حمایت خود را از وقفه‌های بشردوستانه اعلام کردند و متعهد به ادامه هماهنگی نزدیک دیپلماتیک، از جمله با شرکای کلیدی در منطقه، برای جلوگیری از گسترش درگیری، حفظ ثبات در خاورمیانه، و تلاش در جهت راه حل سیاسی و صلح پایدار هستند.»

در پی حملات شبه نظامیان گروه تروریستی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، بیش از ۱۴۰۰ تن اکثراً غیرنظامی کشته شدند. این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی همچنین حدود ۲۴۰ تن از اسرائیلی ها و اتباع خارجی از جمله، کودکان، زنان، و سالمندان را ربود. پس از این حملات، اسرائیل نوار غزه را محاصره و حملات هوایی، دریایی و زمینی خود را آغاز کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در هلی نو، از تصمیم اسرائیل برای وقفه بشردوستانه در جنگ علیه حماس با هدف تسهیل در حرکت ساکنان شمال غزه به شمت جنوب و ارسال بیشتر کمک‌های بشردوستانه به غزه قدردانی کرد و گفت، اما باید کارهای بیشتری صورت گیرد.

او گفت که ایالات متحده پیشنهادهای بیشتری را در مورد چگونگی انجام آن به اسرائیلی‌ها ارائه کرده است. مقامات آمریکایی گفته‌اند که مایلند اسرائیل «وقفه‌‎های بشردوستانه» طولانی‌تری ایجاد کند و همچنین اجازه ورود کامیون‌های حامل غذا و آب، دارو، سرپناه و سایر لوازم ضروری و میزان کمک‌های ارسالی از مصر به غزه را به طرز فزاینده‌ای افزایش دهد

XS
SM
MD
LG