لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۶

تصویب طرحی در مجلس نمایندگان آمریکا برای انتصاب «فرستاده‌‌ ویژه» توافق ابراهیم


اسرائیل و امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۰ با میانجیگری آمریکا اقدام به عادی‌سازی روابط دیپلماتیک خود کردند
اسرائیل و امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۰ با میانجیگری آمریکا اقدام به عادی‌سازی روابط دیپلماتیک خود کردند

مجلس نمایندگان آمریکا با رأی اکثریت قاطع لایحه‌ای را به تصویب رسانده است که به موجب آن دولت آمریکا باید فرستاده ویژه‌ای را برای «توافق ابراهیم» تعیین کند.

تابستان سال ۱۳۹۹ امارات متحدە عربی و بحرین با ابتکار و میانجی‌‌گری آمریکا پیمان صلحی را با اسرائیل امضاء کردند کە به نام «توافق ابراهیم» شناختە شد.

سودان و مراکش هم متعاقب آن برای عادی‌سازی روابط‌شان با اسرائیل، به این توافق پیوستند.

فرستاده ویژه آمریکا موظف است کشورهای بیشتری را به عادی‌سازی روابط با اسرائیل تشویق کند.

در این طرح دوحزبی آمده است که انتظار می‌رود این فرستاده ویژه توافق‌نامه‌های میان اسرائیل و کشورهای دارای اکثریت مسلمان را تقویت کند و با نمایندگان سازمان‌های غیردولتی که در راستای ترویج توافق ابراهیم تلاش کرده‌اند تعامل و مشورت خواهد کرد.

نماینده انتصابی وزارت امور خارجه آمریکا دارای رتبه سفیر خواهد بود و به همین دلیل نیاز به تأیید سنا دارد که این روند را تا حدودی سیاسی می‌کند.

این طرح با ۴۱۴ رأی موافق در مقابل ۱۳ رأی مخالف تصویب شد که ۱۱ نفر از آنها دموکرات‌های به اصطلاح مترقی هستند که به دلیل انتقادشان از اسرائیل شناخته شده‌اند.

طرح قانونی مجلس نمایندگان چند روز پس از آن به تصویب رسید که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، از قصد دولت بایدن از انتصاب یک فرستاده ویژه برای توافق ابراهیم خبر داد.

آقای بلینکن گفت: «ادغام هر چه بیشتر اسرائیل به ایجاد منطقه‌ای باثبات‌تر، امن‌تر، و مرفه‌تر کمک خواهد کرد و به همین دلیل رئیس‌جمهوری بایدن این موضوع را زیربنای سیاست خاورمیانه خود قرار داده است.»

بلینکن همچنین به عربستان سعودی سفر کرد و در دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، ایده عادی‌سازی روابط ریاض با اسرائیل را مطرح کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، هفته گذشته در گفتگو با «اسکای نیوز» گفت عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی اولویت دولت او است و چنین تحولی یک «جهش کوانتومی به جلو» خواهد بود.

کاخ سفید چندی پیش نیز از نخستین استراتژی ملی خود با هدف مقابله با یهودستیزی رونمایی کرد.

این طرح چهار ستونی که شامل افزایش آگاهی و درک یهودستیزی و دلایل اهمیت آن، بهبود ایمنی برای جوامع یهودی، معکوس کردن عادی سازی یهودستیزی، و ایجاد همبستگی بین جوامع است، از حمایت گروه‌های برجسته یهودی و مسلمان آمریکایی برخوردار شده است.

در تنظیم این مطلب از متن طرح مجلس نمایندگان آمریکا ، گزارش‌های پیشین صدای آمریکا، و مطالب جروزالم پست و تایمز اسرائیل استفاده شده است

XS
SM
MD
LG