لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۵

مخالفت دو مقام‌ سابق آمریکا با سخنرانی مریم رجوی در نشست کمیته مجلس نمایندگان


نمایی از ساختمان کنگره آمریکا در واشنگتن پایتخت ایالات متحده
نمایی از ساختمان کنگره آمریکا در واشنگتن پایتخت ایالات متحده

دعوت از مریم رجوی، از رهبران سازمان مجاهدین خلق ایران، برای ایراد سخنرانی در یک نشست داخلی مجلس نمایندگان آمریکا، با مخالفت برخی مقام‌های پیشین وزارت خارجه ایالات متحده روبرو شد، بطوری که اعلام کردند در این نشست شرکت نخواهند کرد.

رابرت فورد سفیر پیشین آمریکا در سوریه و و دانیل بنجامین هماهنگ کننده سابق آمریکا در امور مبارزه با تروریسم، در گفتگو با پایگاه خبری المانتیور گفتند قصد ندارند با شرکت در این جلسه تریبونی در اختیار رییس گروهی که واشنگتن تا سه سال پیش آن را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده بود، بگذارند.

به گزارش المانیتور، «تد پو» نماینده جمهوریخواه از ایالت تگزاس از خانم رجوی، رییس شورای ملی مقاومت، دعوت کرد تا در نشست روز چهارشنبه کمیته فرعی مبارزه با تروریسم مجلس نمایندگان آمریکا، سخنرانی کند. قرار بود وی از طریق ویدئو کنفرانس از پاریس در این نشست درباره گروه داعش صحبت کند.

شورای ملی مقاومت در تیر ماه ۱۳۶۰ خورشیدی به ابتکار مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران تاسیس شد و شاخه سیاسی آن سازمان محسوب می‌شود. در اساسنامه این شورا بر سرنگونی نظام جمهوری اسلامی در ایران، که این سازمان را «گروهک تروریستی» خطاب می‌کند، تاکید شده است.

رابرت فورد در گفتگویی تلفنی با المانیتور، ضمن انتقاد از کمیته فرعی مبارزه با تروریسم مجلس نمایندگان در این باره، گفت «سازمان مجاهدین چه چیزی در مورد (گروه) دولت اسلامی می‌داند؟» به گفته این دیپلمات باسابقه، کمیته، شرط او را برای سخنرانی در نشست اول، و حضور خانم رجوی در نشست دوم را پذیرفته است.

دانیل بنجامین، که خود در دوران مسئولیتش در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ میلادی در زمان وزارت هیلاری کلینتون، در خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست گروه‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا نقش داشت، نیز دعوت رئیس این کمیته از مریم رجوی را «شرم‌آور» خواند و گفت این سازمان هیچ کمکی به بحث ما نمی‌کند.

المانتیور در ادامه گزارش خود به نقل از آقای بنجامین نوشت «من فکر نمی‌کنم که سازمان مجاهدین خلق چیزی برای ارائه به بحث ما درباره داعش داشته باشد و این موضوع باعث منحرف شدن مسیر اصلی این نشست خواهد شد.»

با این حال آقای پو از تصمیم خود برای دعوت از خانم رجوی برای حضور در این نشست دفاع کرده و می‌گوید صدها نفر از اعضای سازمان مجاهدین که در کمپ لیبرتی (آزادی) در حومه بغداد ساکن هستند، در معرض تهدید پیکارجویان افراطی داعش قرار دارند و امکان دارد توسط آنها قتل عام شوند.

به رغم مخالفت ها، مریم رجوی، از پاریس، روز چهارشنبه، از طریق کنفرانس ویدیویی در جلسه شرکت کرد.

مریم رجوی در بخشی از سخنان خود گفت، مردم ایران جمهوری اسلامی را «پدرخوانده داعش» می‌نامند. او گفت: «تاکید می کنم، رژیم ملاها بخشی از راه حل برای بحران کنونی نیست. در واقع خود قلب مشکل است. مردم ایران، در واقع، رژیم ملاها را پدرخوانده داعش و دیگر گروه‌های بنیادگرا می نامند».

رجوی در این جلسه همچنین به مذاکرات هسته ای قدرت های جهانی با ایران اشاره کرد و گفت، اعطای امتیازات به ایران باعث می شود رهبران ایران به دخالت در امور کشورهای دیگرجری تر شوند.

او گفت، راه حل نهایی تغییر رژیم در ایران است. به گفته او، آمریکا و پنج کشور دیگر جهان در مذاکرات هسته ای باید از تهران بخواهند غنی سازی اورانیوم را کاملا متوقف کند و سایت‌های هسته‌ای، برنامه‌های موشکی و دیگر برنامه‌های هسته‌ای را تعطیل کند. او از کشورهای مذاکره کننده با ایران خواست، قبل از توافقی نهایی که بتواند از توسعه سلاح هسته‌ای در ایران جلوگیری کند، از لغو تحریم های تهران خودداری کنند، زیرا، به گفته وی، جمهوری اسلامی با میلیاردها دلار دارایی که پس از لغو تحریم ها آزاد می‌شود برای خرید سلاح و موشک های پیشرفته از روسیه اقدام خواهد کرد.

در این جلسه که تحت عنوان «شناخت دشمن» برگزار شد، تنها هفت عضو کمیسیون فرعی مجلس نمایندگان آمریکا در امور تروریسم حضور داشتند.

XS
SM
MD
LG