لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۰

دو عضو ارشد کنگره خواستار توضیح وزارت خزانه‌داری درباره مجوز فروش هواپیما به ایران شدند


پیتر رسکام عضو ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت ایلینوی - آرشیو
پیتر رسکام عضو ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت ایلینوی - آرشیو

دو عضو ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرده اند به رغم اعلام وزارت خزانه داری در مورد آغاز روند صدور مجوز صادرات هواپیماهای مسافری ساخت دو شرکت هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس به ایران، به فعالیت‌های خود در مخالفت با آن ادامه خواهند داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پیتر رسکام و جب هنسارلینگ در نامه‌ای به دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده، که مسئولیت نظارت بر تحریم‌های آمریکا علیه کشورها را بر عهده دارد، خواستار توضیح بیشتر درباره «پیچیدگی‌های امنیتی» فروش هواپیما به ایران شدند.

دو قانونگذار آمریکایی در این نامه، که به رؤیت این خبرگزاری رسیده است، نوشته‌اند «شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد ایران ایر حقیقتا فعالیت‌های خود در اعزام نیروی نظامی، ارسال اسلحه و پول در حمایت از گروه‌های تروریستی و رژیم‌های سرکش را متوقف کرده باشد.»

تاریخ نامه این دو عضو کنگره آمریکا، که از نفوذ بالایی در روند تصمیم‌گیری و اتخاذ مواضع مجلس نمایندگان در حوزه مالی و اقتصادی دارند، پنچشنبه ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۶ است. هنسارلینگ رئیس کمیته امور مالی، و رسکام رئیس یکی از کمیته‌های فرعی کمیته ناظر بر اعمال سیاست‌های مالیاتی در مجلس نمایندگان است.

به دنبال توافق جامع اتمی تیر ماه سال ۱۳۹۴ و اعلام رسمی اجرای آن در دی ماه گذشته و آغاز روند لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران، تهران درصدد نوسازی ناوگان هوایی تجاری فرسوده خود از طریق خرید ده‌ها فروند هواپیمای جدید مسافری ساخت کشورهای غربی بر آمد.

شرکت اروپایی ایرباس و شرکت آمریکایی بوئینگ روز چهارشنبه اعلام کردند که نخستین مجوزها را از دولت ایالات متحده به منظور فروش بیش از ۲۰۰ فروند هواپیمای مسافربری به ایران دریافت کرده‌اند. وزارت خزانه داری آمریکا هم اندکی بعد با صدور اطلاعیه‌ای این موضوع را تایید کرد.

مخالفت اعضای جمهوریخواه کنگره با قراردادهای دو غول هواپیماسازی جهان با ایران در حالی است که برخی نمایندگان نگران آن هستند که لغو این قراردادها می‌تواند در میزان اشتغالزایی و کسب درآمد شرکت بوئینگ تاثیر منفی بگذارد. اما مخالفان فروش هواپیما به ایران می‌گویند نگرانی‌های امنیتی از اولویت بالاتری برخوردار هستند.

XS
SM
MD
LG