لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۸

چشم انداز توافق هسته‌‎ای ایران در نشست بنیاد هریتیج در واشنگتن


بنیاد هریتیج در واشنگتن نشستی درباره توافق اتمی ایران برگزار کرد که عنوان آن «وضعیت فعلی، مشکلات گذشته و چشم انداز آینده» بود. در این نشست دیدگاه رهبران ایران و آمریکا و گام بعدی آنها برای توافق اتمی ایران مورد تحلیل قرار گرفت.

این نشست در حالی برگزار شد که در دلایل برگزاری آن آمده، بعد از توافق اتمی سال ۲۰۱۵ شش کشور قدرتمند جهان با ایران که طی مبارزات انتخاباتی از سوی پرزیدنت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا، بدترین توافق توصیف شد، آینده این توافق در وضعیت متزلزل و مخاطره آمیز باقی مانده است.

از سوی دیگر، حسن روحانی رییس جمهوری ایران ادعا کرده امکان اینکه پرزیدنت ترامپ بتواند توافق هسته ای را برچیند، وجود ندارد. همزمان پرزیدنت ترامپ که همچنان منتقد سخت این توافق باقی مانده، تا کنون به آن پشت نکرده است.

در نشست بنیاد هریتیج، دیوید آلبرایت رئیس موسسه علوم و امنیت بین المللی، اولی هینونن مشاور ارشد در علوم و منع گسترش تسلیحاتی در بنیاد دفاع از دمکراسی و فرد فلیتز معاون ارشد در سیاست و برنامه های مرکز سیاستهای امنیتی حضور داشتند.

دیوید آلبرایت در این نشست گفت که به نظر او دولت ترامپ توافق هسته ای با ایران را بر هم نمی زند.

رئیس موسسه علوم و امنیت بین المللی افزود: به طور کلی این توافق هسته ای نقایص زیادی دارد و شاید مهمترین نقض آن، زمان و مدت آن است چرا که بعد از چند سال، دیگر هیچ نظارتی بر فعالیت هسته ای ایران نخواهد بود و این کشور می تواند به سلاح اتمی دست یابد.

آقای آلبرایت توصیه کرد بهترین کار برای ممانعت ایران در رسیدن به سلاح اتمی، مذاکره دوباره با ایران باشد.

اولی هینونن مشاور ارشد در علوم و منع گسترش تسلیحاتی در بنیاد دفاع از دمکراسی نیز در این جلسه به میزان غنی سازی فعلی ایران اشاره کرد و گفت با اینکه تهران پذیرفته سطح غنی سازی را کاهش بدهد اما همین سطح فعلی هم منطقی نیست و باید جامعه جهانی مقابل آن بایستد.

تحلیل کارشناسان در نشستی در واشنگتن درباره توافق ایران: باید دوباره مذاکره شود

آقای هینونن افزود، از سوی دیگر ایران آزمایش موشکی بالستیک دارد. هدف آن چیست؟ ایران می گوید هدف دفاعی است، این درحالی است که تهران موشک های کروز دارد و اگر هدف دفاع است، آن کافی است. تلاش و اصرار تهران برای داشتن موشک بالستیک، تنها اسرائیل است. آنها می خواهند با این موشک ها و قابلیت حمل کلاهک اتمی، تل آویو را تهدید کنند.

فرد فلیتز معاون ارشد در سیاست و برنامه های مرکز سیاستهای امنیتی نیز در این نشست معتقد بود که آمریکا باید پیام مشخصی به تهران بدهد که دیگر دولت اوباما سر کار نیست و دولت جدیدی آمده است.

وی همچنین به برخی صداها در واشنگتن اشاره کرد و گفت برخی می گویند هرگونه فشار ما بر ایران، موجب تضعیف دولت روحانی در معادلات داخل نظام می شود، این درست نیست. آنها همه در یک جناح قرار دارند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG