لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۰

کامالا هریس و دونالد ترامپ تظاهرات در طرفداری از گروه تروریستی حماس را محکوم کردند


کامالا هریس و دونالد ترامپ
کامالا هریس و دونالد ترامپ

دو کاندیدای پیشروی ریاست جمهوری آمریکا، کامالا هریس معاون رئیس جمهوری کنونی و دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، روز پنجشنبه تظاهرات یک روز قبل در طرفداری از گروه تروریستی حماس و علیه اسرائیل را که در نزدیکی ساختمان کنگره آمریکا در شهر واشنگتن برگزار شد، محکوم کردند.

آن تظاهرات در حالی صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، در سخنرانی خود در برابر قانونگذاران آمریکایی در کنگره از جنگ کشورش علیه گروه فلسطینی حماس تحت حمایت حکومت ایران دفاع کرد.

کامالا هریس، نامزد احتمالی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، با صدور بیانیه‌ای آن افراد را کسانی خواند که وطن‌پرست نیستند. او گفت: «ما اعمال نفرت‌انگیز معترضان غیروط‌ن‌پرست و لفاظی‌های خطرناک ناشی از نفرت» در ایستگاه راه‌آهن یونیون در شهر واشنگتن در نزدیکی ساختمان کنگره را شاهد بودیم.

در میدان مقابل ایستگاه راه‌آهن، تظاهرات‌کنندگان پرچم‌های آمریکا را با پرچم‌های فلسطینی جایگزین کردند و مردی تا وسط یک فواره بالا رفت و از اسپری رنگ قرمز استفاده کرد و با حروف بزرگ نوشت: «حماس در حال آمدن است.» معترضان همچنین مجسمه نتانیاهو و پرچم ایالات متحده را آتش زدند.

ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی خودش به نام «تروث» نوشت: «اگر آن افرادی که دیروز در واشنگتن شورش کردند جمهوری خواه/محافظه کار بودند، همه آنها در حال حاضر در زندان بودند و با محکومیت‌های ‍۱۰ تا ۲۰ ساله روبرو می‌شدند. تحت این دولت متقلب، هیچ اتفاقی برای آنها نمی‌افتد!»

هزاران معترض روز چهارشنبه در خیابان‌های واشنگتن در اعتراض به حضور بنیامین نتانیاهو در ساختمان کنگره و در حمایت از فلسطینی‌ها تظاهرات کردند. بیشتر تظاهرات مسالمت آمیز بود، اما برخی از تظاهرات‌کنندگان با ماموران پلیس درگیر شدند. بیست و سه نفر نیز بازداشت شدند.

محکومیت آتش‌زدن پرچم

معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت: «من هر فردی را که با سازمان تروریستی وحشی حماس که متعهد به نابودی کشور اسرائیل و کشتن یهودیان شده است رفتار دوستانه دارد محکوم می‌کنم. دیوارنوشته‌ها و شعارها در طرفداری از حماس نفرت انگیز است و ما نباید آن را در کشور خود تحمل کنیم.»

کامالا هریس همچنین آتش زدن پرچم ایالات متحده را محکوم کرد و گفت: «این پرچم نماد عالی‌ترین آرمان‌های ما به عنوان یک ملت است و نشان دهنده وعده آمریکا است. هرگز نباید به این شکل هتک حرمت شود.» اگرچه تصمیم دادگاه عالی ایالات متحده در سال ۱۹۸۹ می‌گوید آتش زدن پرچم آمریکا یک شکل قانونی از آزادی بیان است.

برخی از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان اواخر روز چهارشنبه از ایستگاه راه آهن یونیون بازدید کردند و سه پرچم ایالات متحده آمریکا را جای پرچم‌های فلسطینی گذاشتند که معترضان ضداسرائیلی پیشتر در همان روز پس از سوزاندن پرچم‌های آمریکا آنها را نصب کرده بودند.

نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی روز چهارشنبه خود در میان قانون‌گذاران آمریکایی، به معترضان بیرون ساختمان کنگره اشاره کرد و گفت پیامی برای آنها دارد.

بنیامین نتانیاهو با استفاده از یک اصطلاح دوران «جنگ سرد» در مورد افرادی که با اهداف سیاسی از آنها سوء استفاده می‌شد گفت: «وقتی ظالمان تهران که همجنس‌گرایان را از جرثقیل آویزان می‌کنند و زنان را به خاطر نپوشاندن موهایشان می‌کشند، از شما تعریف می‌کنند، شما را تبلیغ و به شما کمک مالی می‌کنند، شما رسما تبدیل به احمق‌های مفید ایران شده‌اید.»

روز سه‌شنبه نیز گروهی از شهروندان یهودی در شهر واشنگتن پایتخت ایالات متحده در اعتراض به فروش تسیلحات آمریکایی به اسرائيل تظاهرات کردند. گزارشی از ناآرامی عمده در آن تظاهرات منتشر نشد.

مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، ابتدا از نخست وزیر اسرائیل دعوت کرده بود که در مورد وضعیت جنگ غزه سخنرانی کند. سپس سه مقام ارشد دیگر کنگره، از جمله دو دموکرات، به او پیوستند و از بنیامین نتانیاهو خواستند قانونگذاران را در مورد وضعیت جنگ به‌روز کند.

پیشتر گزارش شده بود که شماری از دموکرات‌های کنگره در اعتراض به رفتار اسرائیل در جریان جنگ غزه، سخنرانی بنیامین نتانیاهو را تحریم می‌کنند.

جنگ جاری در نوار غزه پس از حمله تروریستی ۷ اکتبر حماس به جنوب اسرائيل آغاز شد. حماس مورد حمایت تسلیحاتی و مالی جمهوری اسلامی است.

XS
SM
MD
LG