لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۵

پایان اجلاس جی ۷ و تردید آمریکا در تعهد به توافق تغییرات اقلیمی


رهبران هفت قدرت صنعتی جهان پیش به اجلاس دو روزه خود در جزیره سیسیل ایتالیا با توافق بر سر برخی موضوع ها از جمله مبارزه با تروریسم پایان دادند.

بر اساس اعلامیه پایانی این اجلاس که روز شنبه ششم خرداد منتشر شد، به رغم اتفاق نظر بر سر بسیاری از موضوع های منعکس در دستور کار اجلاس ، از جمله مبارزه با تروریسم تکلیف پیمان زیست محیطی موسوم به توافقنامه پاریس در گرو تصمیمی ماند که آمریکا قرار است ظرف هفته آینده اتخاذ کند.

در این اعلامیه، کانادا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و ژاپن، بدون آمریکا، بر تعهد خود به اجرای توافق تغییرات اقلیمی پاریس، که دو سال پیش به امضای رهبران ۱۹۰ کشور جهان از جمله باراک اوباما رسید، تاکید کردند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز دوشنبه گفت که توافق تغییرات اقلیمی پاریس آن قدر مهم است که نمی توان آن را نادیده گرفت.

اعلامیه نهایی اجلاس جی ۷ می گوید آمریکا در حال بررسی سیاستش در قبال توافق پاریس است و از این رو در موقعیتی نیست که فعلا بخشی از اجماع عمومی جهانی در خصوص این مساله باشد.

در همین حال پرزیدنت ترامپ در توییتی از ایتالیا اعلام کرد که هفته آینده تصمیم نهایی خود را در این باره خواهد گرفت.

پرزیدنت ترامپ در عین حال از برخی از سیاست های اقتصادی همتایان خود پشتیبانی کرد.

آقای ترامپ روز دوشنبه در اقدامی بی سابقه پس از اتمام اجلاس جی ۷ در کنفرانس خبری معمول در پایان این جلسات شرکت نکرد و به جای آن برای دیدار با نظامیان آمریکایی به پایگاه هوایی ناتو در سیگونلا رفت.

حضور رهبران آفریقایی

دومین روز اجلاس دو روزه جی ۷ روز شنبه ششم خرداد در ایتالیا با پیوستن رهبران سیزده کشور آفریقایی و سازمان‌های جهانی، به سران بزرگترین کشورهای صنعتی جهان به کار خود ادامه داد.

رهبران جی ۷ برای نشان دادن گستره همکاری جهانی در حل بحران مهاجرت و پیشبرد توسعه اقتصادی از رهبران تونس، کنیا، اتیوپی، نیجر، نیجریه و شماری از سازمان های بین المللی برای شرکت در جلسه‌ای مشترک دعوت کرده بودند.

ایتالیا، میزبان این اجلاس، سیسیل، بزرگترین جزیره خود در مدیترانه را به این علت برای محل برگزاری اجلاس جی ۷ انتخاب کرده بود که بسیاری از پناهجویان سوری و مناطق آفریقائی با قایق راهی این جزیره می شوند.

گفته می‌شود، تنها در پنج ماه گذشته، بیش از هزار و پانصد مهاجر و پناهجو در دریای مدیترانه غرق شده اند.

وقتی دونالد تاسک رئیس شورای اروپایی گفت که امیدوار است همتایان جدید در اجلاس جی ۷ بر لزوم همبستگی با مهاجران متقاعد شوند معلوم بود که او درباره پرزیدنت ترامپ صحبت می کند.

پرزیدنت ترامپ می‌خواست اجلاس جی ۷ بر بحران کره شمالی متمرکز باشد. او پس از گفتگو با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن بر این موضوع تاکید کرد: « ما در باره تروریسم بحث خواهیم کرد. اما فکر می‌کنم ما به ویژه بر مشکل کره شمالی تمرکز کنیم. این مشکل بزرگیست و حل خواهد شد.»

اجلاس جی ۷ به مبارزه ضد تروریستی بی‌توجه نماند و در اولین اعلامیه مشترک خود بر عزم جهانی برای مبارزه با ترور تاکید کرد.

نخست وزیر ایتالیا ضمن ابراز همدردی با مردم بریتانیا که شاهد حمله تروریستی در منچستر بودند گفت که این بیانیه بیانگر اراده و تعهد کشورهای جی ۷ در مبارزه علیه تروریسم است.

تردید آمریکا در پایبندی به توافق اقلیمی

رهبران اروپایی که بحث در باره تغییرات اقلیمی را از اولویت‌های این اجلاس اعلام کرده بودند همچنان منتظرند که پرزیدنت ترامپ به تعهدات آمریکا در توافق تغییرات اقلیمی پاریس پایبند بماند.

این در حالیست که آقای ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود قول داد آمریکا را از این توافق، که از سوی باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین امضا شد، خارج کند. او همچنین گفته است که تغییرات اقلیمی فریبی بیش نیست.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اما بر لزوم اجرای توافق پاریس تاکید کرد و گفت: «به باور ما توافق پاریس باید در تمامیت آن ، به اجرا گذاشته شود.»

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا بدون اشاره به تردید پرزیدنت ترامپ درباره توافق پاریس، گفت که تمامی کشورهای جی ۷ بر اهمیت تغییرات اقلیمی واقف هستند.

او گفت: «فکر می کنم آمریکا در حال بررسی موضع و سیاست خود درباره این مسائل است. اما، شکی درباره اهمیت موضوع تغییرات اقلیمی در بین ما وجود ندارد.»

در همین حال مشاور ارشد اقتصادی پرزیدنت ترامپ گفته است که رئیس جمهوری برای تصمیم درباره توافق پاریس به دقت برخورد رهبران اروپایی را در نظر خواهد داشت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG