دونالد ترامپ نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا، روز پنجشنبه در تشریح مواضع خود در حوزههای انرژی و محیط زیست، ضمن وعده لغو توافق سال ۲۰۱۵ پاریس برای مقابله با تغییرات اقلیمی، خواهان افزایش استخراج سوخت فسیلی و کاهش مقررات زیست محیطی شد.
او که دریک کنفرانس صنعت نفت در داکوتای شمالی سخن میگفت، وعده داد مقررات تغییرات اقلیمی که دولت باراک اوباما متعهد شده را لغو و کشیدن خط لوله نفت "کی استون" را از سر بگیرد. این خط لوله، نفت کانادا را به پالایشگاههایی در سواحل خلیج مکزیک منتقل خواهد کرد.
چگونگی پرداختن به مسائل زیست محیطی، پرسش عمده ای برای رئیس جمهوری بعدی آمریکا خواهد بود. آقای ترامپ، که بارها این نظریه علمی که تغییرات اقلیمی از اقدامات انسانی ناشی میشود را رد کرده است، در نشست روز گذشته گفت بسیاری از پیشنهادها و طرحهای پرزیدنت اوباما را فسخ خواهد کرد .
این میلیاردر اهل نیویورک مشخصا به مشروعیت علمی دلایل انسانی تغییرات اقلیمی اشاره نکرد، اما گفت "ما به چالشهای زیست محیطی واقعی خواهیم پرداخت، نه به چالشهای دروغین که شنیدهایم." وی همچنین گفت در صد روز اول ریاست جمهوری خود، مقررات آژانس حفاظت از محیط زیست، که برای مهار تشعشات ناشی از نیروگاههای زغالی وضع شده را فسخ خواهد کرد.
با این حال، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی میگوید رئیس جمهوری بعدی از نظر قانونی اجازه نخواهد داشت مقرراتی را که اکنون در دادگاههای فدرال تحت بررسی است، بطور یکجانبه فسخ کند؛ و اگر، آنگونه که انتظار میرود پرونده به دادگاه عالی ارجاع شود، قضات درباره آن تصمیم خواهند گرفت. اما ترامپ، اگر انتخاب شود، میتواند قاضی جدیدی را برای کمک به لغو قانون منصوب کند.
در مورد توافق اقلیمی پاریس، دونالد ترامپ گفت این "توافق، بوروکراتهای خارجی را قادر میسازد بر مقدار انرژی که ما در سرزمین خود مصرف میکنیم، کنترل داشته باشند."
نیویورک تایمز این نظر ترامپ را نادرست دانسته و مینویسد در متن توافق پاریس، قولهای داوطلبانهای درج شده که دولتهای بیش از ۱۹۰ کشور دادهاند، و همچنین برنامههایی را برای کاهش تشعشات و گازهای گلخانهای تشریح میکند و هیچ دولتی بر برنامههای دولتهای دیگر نظارت ندارد.