رای دهندگان در سراسر امریکا بامداد سه شنبه رهسپار حوزه های رای گیری شدند تا تصمیم بگیرند آیا پرزیدنت اوباما را دوباره انتخاب کنند یا میت رامنی رقیب جمهوریخواه او را به عنوان رهبر ایالات متحده برای چهار سال آینده برگزینند.
صف های بلند رای دهندگان در برابر حوزه های اخذ رای در سراسر کشور تشکیل شد، گزارش هائی در باره بروز مشکلات پراکنده منتشر شد. هر دو کاندیدا دسته های بزرگ وکلا را برای نظارت بر رای گیری و هر گونه خلافکاری فرستاده اند. وزارت دادگستری برای پاسخگویی به هر اتهام تقلب نزدیک ۸۰۰ ناظر در حوزه های رای گیری در ۲۳ ایالت مستقر ساخته است..
انتخاب رییس جمهوری نزدیک به خط پایان است، اما نتیجه معلوم نیست. پس از یک سال و نیم کمپین ، سه مناظره و هزاران آگهی تلویزیونی ، برر سی های پیش از رای گیری در سراسر کشور نشان می دهد دو کاندیدا عملا در بن بست قرار دارند.
اما بررسی ها همچنین حاکی است آقای اوباما در تعدادی از ایالت های اصلی که احتمالا نتیجه را مشخص می سازند اندکی جلوتر است. آرای عمومی سرنوشت کمپین های انتخاب رییس جمهوری را تعیین نمی کند، بلکه یک سیستم کالج انتخاباتی دو قرنی آنرا مشخص می کند که در آن نفوذ هر یک از ۵۰ ایالت بر نتیجه ،تقریبا با جمعیت آن برابر است.
هر کاندیدا برای پیروزی به حد اقل ۲۷۰ رای از ۵۳۵ رای انتخاباتی نیاز دارد.
افزون بر رییس جمهوری، رای دهندگان تمام ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان، و ۳۳ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا نیز به رای گذاشته می شوند. تحلیلگران عموما می گویند جمهوریخواهان اکثریت خود را در مجلس نمایندگان حفظ خواهند کرد، در حالی که حزب دمکرات ممکن است اکثریت اندک خود را در سنا نگاهدارد.
میلیون ها امریکایی پیشتر براساس مقررات رأی دادن زود هنگام ، طی ماه گذشته رای داده اند. اما اکثریت رای دهندگان امروز – سه شنبه – به محل های رای گیری درمدارس، ادارات آتش نشانی، کلیساها و نقاط دیگر می روند.
آقای اوباما چند روز پیش در شیکاگو رای داد و قصد دارد روز رای گیری سراسری را درآنجا بگذراند. او مصاحبه هایی برای پخش درایالت های اصلی ضبط می کند و همچنین همراه با دوستانش به تماشا مسابقه بسکتبال می نشیند.
آقای رامنی، که زمانی کاپیتالیست و سرمایه گذار بود، بانداد سه شنبه در ایالت ماسا چوست ، که زمانی فرماندار آن بود رای داد، اما انتظار می رود آقای اوباما به آسانی در آنجا برنده شود.
رامنی سپس قصد دارد به کمپین ادامه دهد. او به ایالت های اوهایو و پنسیلوانیا ، که در آنجا رقابت دو کاندیدا بسیاز نزدیم است می رود.
پرزیدنت اوباما و میت رامنی روز دوشنبه در آخرین کوشش برای جلب نظر رای دهندگانی که هنوز تصمیم نگرفته اند ، به چندین ایالت اصلی رفتند.
آقای اوباما در ویسکانس و اوهایو تو قف کرد و سپس برای گردهمایی نهایی به ایالت آیوا رفت. این ایالت بود که نخستین پیروزی انتخاباتی را برای اوباما در سال 2008 فراهم آورد.
آقای اوباما از دستاوردهای خود در جریان چهار سال ریاست جمهوری، از جمله نجات مالی صنعت اتومبیلسازی امریکا و کشتن اوسامه بن لادن سخن گفت ، اما اظهار داشت برای تکمیل برنامه خود به یک دوره دیگر نیاز دارد.
اوباما از جمله گفت پیکار برای تغییر ادامه دارد. زیرا ملت نمی تواند بدون یک طبقه متوسط رو به رشد موفق شود.
رامنی در گردهمایی هایی در فلوریدا، ویرجینیا و اوهایو شرکت کرد و سپس به نیوهمشایر رفت، محلی که کمپین خود را بیش از یک سال پیش آغاز کرد. رامنی ، فرماندار سابق ماساچوست، گفت سابقه اش به عنوان یک بازرگان و یک سیاستمدار موفق نشان می دهد او ، نه آقای اوباما، می تواند تغییر واقعی در کشور انجام دهد.