لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۸

وقتی پای اعتقادات مذهبی به کارزار انتخاباتی آمریکا باز می‌شود


مذهب نقش موثری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد. انتخابات مقدماتی در ایالت آیووا که چندی پیش برگزار شد به دلیل حضور پرتعداد طرفداران کلیسای انجیلی در این ایالت، محل ابراز عقیده کاندیداها درباره اعتقادات مذهبیشان بود.

یکی از پیروان کلیسای انجیلی آیووا می گوید: "من آدم سیاسی ای نیستم اما اگر قرار باشد خدا در سیاست در اولویت نخست نباشد اون موقع است که من مشکل دارم."

دموکرات ها هم مجبور هستند آنهایی که خدا را مقدم به رئیس جمهور می دانند مد نظر داشته باشند.

هیلاری کلینتون نامزد پیشتاز دموکرات ها نیز اعتقادات مذهبی اش را باعث درک بهتر از خدمات اجتماعی دانست. این در حالی است که او کمتر راجع به این وجه از شخصیتش صحبت کرده است.

اما شرایط برای برنی سندرز به عنوان یهودی‌ای که در بروکلین بزرگ شده کمی متفاوت است. او هم تا زمان انتخابات مقدماتی در آیووا کمتر درباره اعتقاداتش صحبت کرده بود. سندر خود را معتقدی می داند که از دینهای رایج فاصله گرفته است.

او در گفت‌وگو با روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد هر کسی به نوعی به خدا معتقد است و به همین دلیل نوعی ارتباط بین انسانها برقرار است. این جوابی است که جوانان و دموکرات‌های پیشرو در حوزه های انتخاباتی را به خود جلب کرده است.

کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا باید نیم نگاهی هم به دیگر ادیان داشته باشند. به گفته رهبر انجمن روابط آمریکایی اسلامی، دست کم یک میلیون مسلمان واجد شرایط رای دادن در انتخابات آتی هستند.

معاون مدرسه‌ای در اورنج کرسنت می گوید: "دانش آموزان ما نماینده ۳۲ کشور مختلف از سراسر جهان هستند اما نکته مشترکشان این است که مسلمان‌اند. همه ما در اعتقاد به دموکراسی و آزادی برای تمامی مردم جهان اتفاق نظر داریم."

اما جمهوری خواهان بیشتر علاقه دارند کاندیداهایشان آشکارا درباره اعتقادات مذهبی صحبت کنند. تد کروز که انتخابات مقدماتی آیووا را برده از طرفدارانش خواسته هر روز برای کشور دعا کنند.

همسر کروز هم در گفتگویی شوهرش را خادم خداوند نامیده است. او مسیحیت و انجیل را مرکز ثقل خانواده اش می داند.

XS
SM
MD
LG