لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۸

اد رویس و رابرت گیتس: دولت ترامپ برخورد با رفتارهای ایران را در اولویت قرار دهد


اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به
دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی که مجری این بخش از نشست بود، پاسخ می دهد
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی که مجری این بخش از نشست بود، پاسخ می دهد

شهر واشنگتن پایتخت آمریکا روز گذشته میزبان نشستی تحت عنوان «قطر و اخوان المسلمین و زیر مجموعه هایش» بود. در این نشست که به همت دو اندیشکده و یک دانشگاه واشنگتن برگزار شد، اد رویس رئیس جمهوریخواه کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان و روبرت گیتس وزیر دفاع پیشین آمریکا سخنرانی کردند.

این دو مقام، ایران را یکی از حامیان کلیدی تروریسم عنوان کرده، و از دولت پرزیدنت دونالد ترامپ خواستند که برخورد با رفتارهای ایران در منطقه را همچنان در اولویت قرار دهد.

اد رویس، رئیس جمهوریخواه کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان در این رخداد گفت که آمریکا باید از همان ابتدا با گروههای تروریستی و یا کشورهای حامی تروریسم و خشونت برخورد کند.

وی در توضیح به تجربه ایران اشاره کرد.

رویس گفت: اگر ایالات متحده توجه بیشتری به نوع حکومت آیت الله ها در ایران که از تروریسم حمایت می کنند، می کرد؛ اگر آمریکا بهتر تعداد ایرانیانی را که درنتیجه انقلاب ۱۹۷۹ کشته می شوند، و یا تعدادی که در نتیجه فعالیت های حماس و حزب الله لبنان توسط حکومت شیعه آیت الله کشته شدند، را پیش بینی می کرد، دیگر شاهد سرنگونی دولت یمن که از متحدین آمریکا بود، و یا ادامه نقض حقوق بشر و فجایع انسانی در سوریه نمی بودیم.

نشستی در واشنگتن؛ توصیه به دولت ترامپ برای مقابله با رفتارهای ایران در خاورمیانه

آقای رویس در تحلیل خود افزود که از دیگر نتایج انقلاب در ایران، اما به طور غیر مستقیم سر برآوردن گروههای سنی افراطی و یا وهابی است که مروج خشونت در خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.

وی در پاسخ به دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی که مجری این بخش از نشست بود، گفت اگر قطر دست از حمایت گروه حماس برندارد، چگونه باید با این کشور متحد برخورد کرد، اعمال تحریم را پیشنهاد کرد.

این عضو ارشد کنگره از حزب جمهوریخواه به نقش مهم تحریم برای تغییر سیاست کشورهائی که با منافع آمریکا در تضاد هستند، اشاره کرد و به عنوان مثال، تحریم اعمال شده بر برنامه اتمی ایران را نمونه موفق بهره گیری از این ابزار عنوان کرد.

به گفته او «تحریمها آیت الله ها در ایران» را در برابر دو گزینه نابودی اقتصاد حکومتشان و کوتاه آمدن در برنامه اتمی قرار داد.

رویس افزود: بله در صورت اتحادمان تحریمها کارکرد دارند، ما تلاش می کنیم با نامه نگاری و گفتگو کشورها را در برابر اقداماتشان مسوول بدانیم. اما بالاخره این کشورها باید بدانند که اقداماتشان عواقب دارد. وقتی پای زندگی انسانها، امنیت ملی ما و متحدین ما در خطر است، باید تصمیم جدی گرفته شود.

وی افزود که مفتخر است طی این هفته طرحی را ارائه کند که به موجب آن کشورها و افرادی که از حماس حمایت می کنند، در فهرست تحریم آمریکا قرار گیرند.

ایران از حامیان کلیدی حماس است.

از دیگر سخنرانان مهم این نشست، رابرت گیتس ، وزیر دفاع پیشین آمریکا بود که در بخشی از صحبتش به ارزیابی از سفر پرزیدنت دونالد ترامپ به منطقه خاورمیانه پرداخت.

به گفته این مقام پیشین که در دولتهای جمهوریخواه و دموکرات خدمت کرده، پرزیدنت ترامپ در این سفر به وضوح به متحدین آمریکا گفت که در حالیکه واشنگتن پایبندی خود را به مفاد برجام ادامه خواهد داد اما با رفتارهای خرابکارانه و دخالتجویانه ایران در منطقه برخورد خواهد کرد.

آقای گیتس گفت: برجام صرفا درباره برنامه اتمی ایران است، هر رفتار دیگر ایران را می شود هدف گیری کرد. ما باید این مساله را دو سه سال پیش بطور صریح می گفتیم. الان هم که پرزیدنت این مساله را گفته نشانگر اهمیت آن است. او به متحدین ما گفت که درباره رفتارهای ایران با آنها همکاری خواهد کرد.
این نشست به همت مشترک بنیاد دفاع از دموکراسی، اندیشکده هادسون و مرکز امنیت سایبری و امنیت داخلی دانشگاه جرج واشنگتن برگزار شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG