مقامات ایالات متحده و کوبا این هفته در واشنگتن ملاقات کردند تا درباره تعداد بیسابقه مهاجران کوبایی که از طریق مرز بین ایالات متحده و مکزیک وارد خاک آمریکا شدهاند گفتگو کنند و مشخص کنند که آیا کوبا حاضر است که شهروندان کوبایی دیپورت شده از آمریکا را بپذیرد تا نه.
به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت، هدف از این گفتوگوها ترویج مهاجرت ایمن و قانونی بین دو کشور و رسیدگی درباره بازگشت مهاجران غیرقانونی کوبایی به کوبا است. مقامات آمریکایی جزئیات بیشتری در این باره منتشر نکردند.
وزارت خارجه کوبا با انتشار بیانیهای بر نگرانیهای کوبا در مورد محدودیتهای ایالات متحده که مانع از مهاجرت قانونی و منظم میشود تاکید کرد و اصرار کرد که ایالات متحده به تعهد خود، مبنی بر صدور سالانه ۲۰ هزار ویزا برای مهاجرت کوباییها به آمریکا، احترام گذاشته و به آن پایبند بماند.
این روند در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ متوقف شده بود.
اکنون مقامات کوبایی میگویند که هیچ دلیل و توجیهی برای ادامه وقفه در خدمات ویزا وجود ندارد.
ماه گذشته وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که رسیدگی به برخی از ویزاها را در شهر هاوانا آغاز خواهد کرد و به امور مربوط به ویزا که، به خاطر چهار سال وقفه عقب افتاده است، رسیدگی کرده و از حجم آن خواهد کاست.
از آن سو اما کوبا در عدم پذیرش افراد دیپورت شده از ایالات متحده سابقه دارد. ولی به گفته یک تحلیلگر مهاجرت، این سیاست پس از سالها کمی انعطاف نشان داده است.
- مراحل اخراج یک تبعه خارجی در آمریکا چیست؟
در طول دادگاه مهاجرت، دستور اخراج یا به اصطلاح دیپورت معمولاً بعد از آن که ثابت میشود که یک تبعه خارجی شرایط ویزای خود را نقض کرده است، صادر میشود. عدم ارائه مدارک مستدل یا ارتکاب به جرم و محکومیت از موارد نقض در این مورد عنوان شده است. در اکثر موارد اگر متقاضی مرتکب جرمی شده باشد و محکوم به حبس شود، معمولاً پس از گذراندن دوران مجازاتش از کشور اخراج میشود.
هنگامیکه ایالات متحده یک تبعه خارجی را دیپورت میکند، معمولاً از یک سری اصول و ضوابط پیروی میکند که اغلب به صورت نوشته در یک یادداشت با جزئیات علل به تفصیل بیان میشوند.
- چه اتفاقی میافتد اگر یک کشور حاضر به پذیرش شهروند اخراجی خود از ایالات متحده نباشد؟
دیوید آبراهام، استاد بازنشسته حقوق در دانشگاه حقوق میامی، به صدای آمریکا گفت که وزارت خارجه ایالات متحده که این مسئولیت را بر عهده دارد تلاش می کند که با آن کشور یا با کشور ثالت که ممکن است حاضر به پذیرفتن فرد دیپورت شده باشد، مذاکره کند.
آقای آبراهام افزود که اگر یک فرد دیپورت شده را نه کشورش و نه هیچ کشور ثالت بپذیرد، آن فرد در بازداشت به سر میبرد و منتظر بررسی پرونده خود میماند تا مشخص شود که خطری برای جامعه نباشد. چنین بررسی میتواند هر شش ماه یکبار تجدید شود.
در بررسیها، اگر مشخص شود که فرد مذکور خطری برای جامعه تلقی نمیشود، با قید وثیقه مالی که از سوی اقوام آمریکایی او پرداخت میشود، فرد به صورت مشروط آزاد میشود. فرد مورد نظر از طریق دستگاههای نظارت و ردیابی مثل مچبندهایی که جیپیاس دارند تحت نظر باقی میمانند.