لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۹

نشست کمیته فرعی مجلس نمایندگان با عنوان «حفاظت از آمریکا در مقابل یک توافق بد»


کمیته فرعی امنیت ملی، زیر مجموعه کمیته نظارت و اصلاحات دولتی مجلس نمایندگان سه شنبه عصر میزبان چند تحلیلگر سرشناس مسائل خاورمیانه و ایران بود.

در این نشست که با عنوان «حفاظت از آمریکا در مقابل یک توافق بد»: پایان حضور آمریکا در توافق اتمی با ایران» برگزار شد، ریچارد گلدبرگ از بنیاد دفاع از دموکراسی ها، مایکل پریجنت از اندیشکده هادسن، مایکل روبین تحلیلگر ارشد آمریکن اینترپرایز و دیوید البرایت از موسسه مطالعات علوم و امنیت بین الملل حضور داشتند.

«محافظت از آمریکا در برابر یک توافق بد: پایان حضور آمریکا در توافق اتمی با ایران»

در ابتدای این نشست، «ران دسانتیس»، رئیس کمیته فرعی امنیت ملی با دفاع از عملکرد پرزیدنت ترامپ در قبال توافق ایران گفت: پرزیدنت ترامپ حق داشت که این توافق را بد بداند.

وی گفت: رژیم ایران با پول آزاد شده برنامه موشکی خود را توسعه داد، اقدامات مخرب خود را در منطقه افزایش داد و ما شاهد شلیک راکت به اسرائیل توسط گروه‌های نیابتی ایران هستیم.

رئیس کمیته فرعی امنیت ملی افزود: پول های ما، بر جاه طلبی ایران افزود و وجود بندهای غروب در توافق، دستیابی ایران به سلاح هسته ای را تسهیل می کند.

در این نشست، پیتر ولش عضو ارشد دموکرات نیز گفت: دلایل پرزیدنت ترامپ برای خروج درست است، اما برنامه رو به پیش چیست؟

وی افزود: گمان نمی کنم با خروج از توافق امنیت آمریکا افزایش یافته باشد، ضمن این که احتمال درگیری با ایران را افزایش داده است.

آقای ولش افزود: برجام نقص داشت، اما بازرسی و راستی آزمایی دارد و تاکنون ایران به آن پایبند بوده است

تحلیل کارشناسان

ریچارد گلدبرگ از بنیاد دفاع از دموکراسی ها در این نشست درباره توافق هسته ای ایران و جامعه جهانی گفت: بزرگ‌ترین نقص برجام عدم توانایی آمریکا بر اعمال تحریم‌های مورد نیاز بر اقدامات ایران بود که منجر به گسترش نفوذش در منطقه شده است. برجام دست ما را برای تحریم دوباره بسته بود.

ریچارد گلدبرگ: ایران از سیستم سویفت برای اقدامات غیرقانونی مانند تامین مالی حزب‌الله استفاده می‌کند

وی افزود: آمریکا باید بعد از برجام تقابل با ایران را از مسیرهای سیاسی، فشار اقتصادی و بازدارندگی نظامی پیش بگیرد.

در این نشست دیوید البرایت از موسسه مطالعات علوم و امنیت بین الملل نیز گفت: آرشیوی که توسط اسرائیل افشا شد، دارای اطلاعاتی بود که برخلاف ادعای ایران پیشتر ارائه نشده بود، از جمله در زمینه وجود سایت های آزمایش نظامی هسته‌ای، غنی سازی در سطح بالا و تحقیقات درباره شناسایی ملزومات مورد نیاز برنامه نظامی هسته ای.

دیوید آلبرایت: هدف ایران از افزایش ظرفیت غنی‌سازی ایجاد ترس و سر و صدا است

این تحلیلگر افزود: در اختیار داشتن چنین اطلاعاتی توسط ایران نشان از نقض برجام دارد. این اطلاعات فاش شده نشان می دهد که تهران برنامه نظامی را کاملا کنار نگذاشته و نشان می‌دهد که چرا ایران همچنان اجازه بازرسی از سایت های نظامی را نمی دهد.

مایکل پریجنت پژوهشگر ارشد اندیشکده هادسن نیز در این نشست گفت: ایران در چارچوب برجام برای سپاه بیشتر هزینه کرد. ایران در چارچوب برجام دیگر محدودیت‌ها را دور کرد و با افزایش اقدامات نامشروع دنیا را فریب داد.

مایکل پریجنت: این نگرانی وجود دارد که ایران علیه نیروهای آمریکا در عراق دست به عملیات نظامی بزند

وی افزود: پول آزاد شده ایران قدرت مالی تهران برای حمایت مالی از گروه‌های شبه نظامی شیعه در کشورهایی مانند عراق، یمن، بحرین و سوریه را افزایش داد.

آقای پریجنت افزود: ایران توانسته بعد از برجام ۱۵۰ هزار نیرو را تحت امر مستقیم‌ خود در منطقه تدارک ببیند.

وی در بخش آخر سخنان خود درباره متحدان احتمالی ایران گفت: اگر ایران بنا داشته باشد که برنامه اتمی خود را افزایش دهد، عملا روسیه و اروپا از تهران دور خواهند شد.

مایکل روبین تحلیلگر ارشد آمریکن اینترپرایز دیگر تحلیلگر حاضر در این نشست بود. آقای روبین هشدار داد: آمریکا با خروج از برجام نباید خود را در دعوای ایران و عربستان درگیر کند. مقابله با گروه‌های افراطی شیعه و سنی باید در یک سطح ادامه یابد.

مایکل روبین: همراهی کره شمالی با آمریکا نتیجه بدی برای ایران به دنبال دارد

وی درباره نقش آمریکا در قبال اعتراضات در ایران نیز افزود: آمریکا باید از اعتراضات مردمی به ویژه از اتحادیه های کارگری حمایت کند. ایالات متحده باید از فناوری دور زدن سانسور اینترنتی در ایران حمایت کند.

پرزیدنت ترامپ با خروج از برجام، راه را برای اجرای مجدد تحریم‌هایی که در چارچوب برجام لغو شده بود عملی کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG