لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۶

کلیسای امانوئل شهر چارلستون فعالیت خود را دوباره آغاز کرد


کلیسای امانوئل شهر چارلستون فعالیت خود را دوباره آغاز کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

کلیسای امانوئل شهر چارلستون ایالت کارولینای جنوبی که چهارشنبه گذشته شاهد حمله خونین یک جوان نژاد پرست بود، روز یکشنبه ۳۱ خرداد فعالیت خود را بار دیگر آغاز کرد. ساکنان چارلستون در این روز برای ورود به کلیسای امانوئل صف بستند.

بازدیدکنندگان بسیاری نیز از ایالت های کالیفرنیا و دیگر ایالت های دور برای همبستگی با قربانیان کشتار روز چهارشنبه گذشته، در این کلیسا حاضر شدند.

لحظاتی پس از ورود مردم به کلیسا، کلیساهای سراسر شهر چارلستون ناقوس های خود را در همبستگی به صدا در آوردند.

تجمع ها و راهپیمایی متعددی در این شهر و دیگر شهر های سراسر آمریکا در بزرگداشت قربانیان کشتار در کلیسای امانوئل برگزار شده است.

قرار است مراسم دعای مشترک سیاه پوستان و سفید پوستان در شهر آتلانتا، مهم ترین شهر در تاریخ جنبش آزادی های مدنی در آمریکا برگزار شود.

در شهر نیویورک مسیحیان در بزرگترین کلیسای این شهر گرد آمدند. بیل د بلازیو شهردار نیویورک گفت کشتار در کلیسای امانوئل تروریسم نژاد پرستانه بود.

در همین حال هزاران نفر در اعتراض به ادامه برافراشته بودن پرچم «ایالات موتلفه» نماد سفیدپوستان برده دار در جنگ داخلی در آمریکا، مقابل مجلس ایالت کارولینای جنوبی در شهر کلمبیا مرکز این ایالت تجمع کردند.

کارولینای جنوبی آخرین ایالتی است که هنوز پرچم ایالت های جدایی طلبان و هواداران برده داری در جنگ داخلی در آمریکا در سال های ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ میلادی را بر فراز مجلس ایالتی برافراشته دارد.

فرماندار کارولینای جنوبی در پی کشتار ۹ سیاه پوست از جمله کشیش کلیسای امانوئل که خود یک نماینده مجلس کاروینای جنوبی بود، دستور داد این پرچم نیمه افراشته شود.

مردم در حال گوش دادن به ناقوس کلیسای امانوئل چارلستون - ۳۱ خرداد ۱۳۹۴
مردم در حال گوش دادن به ناقوس کلیسای امانوئل چارلستون - ۳۱ خرداد ۱۳۹۴

متهم به کشتار سیاه پوستان در حمله به کلیسا، در تصاویری دیده شده است که این پرچم را در دست دارد.

رهبران احزاب دموکرات و جمهوریخواه، از مقام های کارولینای جنوبی خواسته اند، این پرچم را پایین بیاورند.

میت رامنی، نامزد ریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه در انتخابات سال ۲۰۱۲ اولین سیاستمدار جمهوریخواه است که خواستار پایین آوردن این پرچم شد. او در بیانیه ای گفت، این نماد تنفر نژاد پرستانه را باید برای گرامیداشت قربانیان پایین بیاورید.

جف بوش فرماندار پیشین ایالت فلوریدا که نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ اعلام کرده است، روز شنبه گفت، مقام های ایالتی در فلوریدا پس از آن که وی در سال ۲۰۰۱ فرماندار این ایالت شد، این پرچم را پایین آوردند.

اما تد کروز، سناتور جمهوریخواه از ایالت تگزاس که کشتار سیاه پوستان در چارلستون را وحشتناک خوانده است می گوید، مردم کارولینای جنوبی نیازی ندارند که ایالت های دیگر برایشان دیکته کنند.

هیلاری کلینتون که روز شنبه کشتار چارلستون را نشانه ادامه نژادپرستی نهادینه در آمریکا خواند، هنوز در باره پرچم هواداران نژاد پرستی در کارولینای جنوبی اظهار نظری نکرده است اما وی در دروان فعالیت نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۷ خواستار پایین آوردن این پرچم شده بود.

XS
SM
MD
LG