لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۰

پکن از آمادگی واشنگتن برای گفتگو با کره شمالی استقبال کرد


همزمان با آغاز سفر چهار روزه رئیس جمهوری کره جنوبی به چین، سخنان رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا درباره آمادگی واشنگتن برای گفتگوی بی قید و شرط با پیونگ یانگ با استقبال پکن رو به رو شده است.

لو کانگ سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری چهارشنبه در پکن گفت این آمادگی می تواند مانع از افزایش تنش ها در شبه جزیره کره شود و حتی از میزان تنش ها بکاهد.

به گزارش صدای آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرده است دو طرف در میان راه با یکدیگر دیدار کنند و به تماسها و مذاکره معنا دار ادامه دهند.

رکس تیلرسون در اظهاراتش در بنیاد شورای آتلانتیک – کره گفته است پکن باید با اعمال فشار بر کره شمالی راه را برای ایجاد یک دوره آرامش پیش ازآغاز گفتگوها بین واشنگتن و پیونگ یانگ هموار سازد.

آقای تیلرسون افزوده است آمریکا آماده است هرزمان که کره شمالی بخواهد بدون پیش شرط با آن کشور وارد مذاکره شود.

یک مقام پیشین دولت آمریکا در این باره به صدای آمریکا گفته است سخنان وزیر خارجه آن هم در اوج تهدید های هسته ای و موشکی کره شمالی به طرز غیر عادی بی پرده و صریح است هرچند مشخص نیست که کاخ سفید تا چه اندازه از پیشنهاد وزیرخارجه پشتیبانی خواهد کرد.

پیشتر رئیس جمهوری آمریکا گفته بود رکس تیلرسون در دنبال کردن پیشنهاد گفتگو با پیونگ یانگ دارد وقت تلف می کند.

مقامهای چینی می گویند با توجه به دیدار رسمی مون رئیس جمهوری کره جنوبی از پکن، پیشنهاد وزیر خارجه آمریکا مورد استقبال چین و کره جنوبی قرار گرفته است.

رئیس جمهوری کره جنوبی در سفر به چین بر یافتن راههائی برای آغاز گفتگو با همسایه شمالی تاکید خواهد گذاشت.

دیدار روز پنجشنبه مون با شی جین پینگ همتای چینی سومین دیدار دو رهبر از آغاز زمامداری مون در اوایل سال جاری است.

در آغاز ریاست جمهوری مون رابطه با چین به پائین ترین حد خود رسیده بود.

پکن از اینکه سئول با استقرارسامانه دفاع موشکی ثاد از سوی آمریکا در شبه جزیره کره موافقت کرده بود بشدت خشمناک بود و تحریمهای اقتصادی سنگینی را علیه سئول وضع کرد که بر تجارت و صنعت توریسم کره جنوبی بشدت تاثیر گذاشت اما از ماه اکتبر دو طرف تصمیم گرفتند مناسبات به روال عادی بازگردد.

سئول به پکن قول داد موشکهای ثاد بیشتری را در خاک خود نپذیرد،در شبکه دفاع ضد موشکی منطقه ای حضور پیدا نکند ، و با ژاپن و آمریکا واردیک اتحادیه نشود.

در همین حال نشانه های رو به افزایشی در چین به چشم می خورد که این کشور برای جنگ احتمالی آمریکا و کره شمالی خود را آماده می کند.

برای مثال،روزنامه های شهر جیلین در نزدیکی مرز با کره شمالی به مردم توصیه می کنند در صورت وقوع جنگ در شبه جزیره کره چگونه از خودشان محافظت کنند.

چین در مرز با کره شمالی اقدام به احداث پناهگاه هائی کرده است که این خود نظر تیلرسون را تایید می کند که روز سه شنبه گفته است چین برای آمادگی در صورت وقوع چنان درگیری، گامهائی برداشته است تا بتواند وضعیت را مدیریت کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG