ژنرال هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید می گوید که چین و آمریکا می توانند علاوه بر حل مساله کره شمالی، با همکاری کارآمد، در نبرد جهانی با تروریسم متحد همدیگر باشند.
این مقام عالرتبه آمریکایی در گفتگو با تلویزیون ملی چین، گفت که روابط خوب بین پرزیدنت دونالد ترامپ و همتای چینی اش، «شی جی پینگ» منشا حل بسیاری از مشکلات و بحرانهای جهانی خواهد بود.
آقای مک مستر، در گفتگو با تلویزیون ملی چین گفت دیدار هفدهم آبانماه پرزیدنت ترامپ از چین علاوه بر مساله ارتقای روابط دوجانبه، یافتن راه حل برای تهدیدات موشکی و هسته ای کره شمالی در اولویت دستور کاری این سفر خواهد بود.
وی گفت: البته یکی از بزرگترین تهدیدها امروز علیه چی و ایالات متحده و فی الواقع جهان، تهدیدات ناشی از رژیم کره شمالی است.
هشتاد درصد تبادلات اقتصاد کره شمالی با چین است. پرزیدنت ترامپ بارها به این مساله اشاره کرده و از همتای چینی خود خواسته که فشار بیشتری بر مقامات پیونگ یانگ اعمال کند.
ژنرال مک مستر، یکی از راههای عملی مقابله با کره شمالی را اعمال تحریمهای بیشتر در شورای امنیت ملل متحد عنوان کرد.
وی گفت: برخی از برنامه هایش مانند برنامه موشکی، و برنامه اتمی به حدی پیشرفت کرده اند که رویکردهای پیشین مانند تعلیق در برابر تعلیق دیگر کارساز نیست. دیگر آنگونه رویکردها جوابگو نیست. پرزیدنت ترامپ از همراهی پرزیدنت شی در تصویب تحریمهای جدید سازمان ملل علیه کره شمالی و همچنین اجرای آن سپاسگزار است. همه ما بر این باوریم که که بهترین راه حل بدون جنگ این مشکل اعمال این تحریمهاست.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل دو ماه پیش در یکی از نشستهای شورای امنیت ملل متحد که درباره کره شمالی برگزار شد، مساله تعلیق در برابر تعلیق، را بی فایده دانست.
برپایه پیشنهاد چین که از حمایت روسیه نیز برخوردار است، در ازای تعلیق همکاری نظامی واشنگتن - سئول، پیونگ یانگ برنامه موشکی و اتمی خود را معلق خواهد کرد.
آمریکا به رهبری خانم هیلی، توانست سه ماه پیش بزرگترین تحریم اقتصادی را علیه کره شمالی به تصویب برساند که بر پایه آن پیونگ یانگ از یک سوم در آمد سه میلیارد دلاری خارجی خود محروم می شود.
ژنرال مک مستر، گفت که با توجه به روابط خوب بین دو رئیس جمهوری، پکن و واشنگتن می توانند، در مبارزه با تروریسم جهانی نقش فعالی ایفا کنند.
وی افزود: ما منافع مشترک داریم. من به مساله کره شمالی اشاره کردم که در اولویت است. اما نبرد با تروریسم در دیگر نقاط جهان نیز جزو منافع مشترکمان است. داعش در عراق و سوریه با از دست دادن پناهگاهها و متصرفاتشان در حال شکست و نابودی است. می توانیم با کارآمدی بیشتر و به اشتراک گذاردن اطلاعات در مبارزه با طالبان و شکبه حقانی، داعشِ خراسان در آسیای مرکزی و شبکه های مالی شان به هم کمک کنیم.
برپایه آمار ارائه شده از سوی دفتر نمایندگان تجاری آمریکا و مرکز آمار این کشور، در ۹ ماه اول سالجاری، ۲۰۱۷ کسری مبادلات بازرگانی میان آمریکا و چین بیش از ۲۷۳میلیارد دلار است.
این رقم در سال ۲۰۱۶، افزون بر ۳۴۷ میلیارد دلار گزارش شده بود. پرزیدنت ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود برای ریاست جمهوری ، وعده کاهش این کسری را داده بود.