ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام، با انتشار بیانیهای از انهدام هفت فروند موشک و پهپاد حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
بنا بر بیانیه سنتکام، شامگاه پنجشنبه دهم اسفند به وقت صنعا، شش فروند موشک متحرک کروز ضد کشتی که آماده شلیک به سوی دریای سرخ بودند، طی دو حمله منهدم شدند.
بیانیه سنتکام افزوده که حوالی ساعت ۵ و ۱۰ دقیقه بعد از ظهر جمعه نیز یک پهپاد حوثیها بر فراز دریای سرخ ساقط شد.
سنتکام در ادامه بیانیه خود، از این تسلیحات حوثیها با عنوان «تهدیدی قریبالوقوع» برای کشتیهای نیروی دریایی آمریکا و کشتیهای تجاری در منطقه یاد کرده و انهدام آنها را در راستای محافظت از آزادی کشتیرانی و امنتر و ایمنتر کردن آبهای بینالمللی برای کشتیهای حاضر در منطقه دانسته است.
- امتناع از حمله به کشتیهای به مقصد ایران
همزمان با تداوم حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به کشتیهای در حال گذر از دریای سرخ، خبرگزاری رویترز روز جمعه گزارش داد در حال حاضر تقریبا فقط کشتیهای حامل غلات از مبدا دریای سیاه و یا به مقصد ایران از این دریا عبور میکنند.
حملات حوثیها موجب اختلال در کشتیرانی جهانی شده و شرکتهای کشتیرانی را وادار کرده مسیر طولانیتر و پرهزینهتر دور زدن قاره آفریقا را انتخاب کنند.
یک تحلیلگر از شرکت دادهپردازی «کپلر» در بریتانیا به رویترز گفت: «تقریبا همه کشتیهای حامل غلات خشک از مبدا قاره آمریکا و اروپای غربی، از [رفتن به] دریای سرخ اجتناب میکنند.» به گفته او، «تنها استثنا کشتیهایی هستند که به ایران میروند.»
این تحلیلگر افزود تقریبا همه کشتیهایی نیز که از دریای سیاه به مقصد آسیا حرکت میکنند، از دریای سرخ عبور میکنند.
این در حالی است که کشورهای غربی و در راس آنها ایالات متحده آمریکا بارها جمهوری اسلامی را به حمایت مالی و تسلیحاتی از حوثیها متهم کردهاند.
تیم لندرکینگ، نماینده ویژه آمریکا در امور یمن، روز سهشنبه به کمیته روابط خارجی سنا گفت که جمهوری اسلامی ایران در حال «تجهیز و تسهیل» حملات حوثیها است که منجر به حملات تلافیجویانه آمریکا و بریتانیا به یمن شده است.
لندرکینگ گفت: «گزارشهای معتبر عمومی حاکی از آن است که تعداد قابل توجهی از عوامل جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان از داخل یمن از حملات حوثیها حمایت میکنند.»
تیم لندرکینگ هفته گذشته نیز در گفتوگوی اختصاصی با صدای آمریکا کمکهای جمهوری اسلامی به حوثیهای یمن را عاملی در ادامه حملات آن گروه به کشتیها در دریای سرخ توصیف کرد.
او گفت: «ایران به مخربترین نحو به حوثیها در حملاتشان کمک میکند.»
به گفته لندرکینگ، آمریکا «میخواهد ایران نقش مثبت ایفا کند، به کاهش تنش کمک کند نه آن که بیشتر به آن دامن بزند.»