با وجود آن که تحقیقات درباره انگیزه مهاجمان برای تیراندازی مرگبار روز گذشته در کالیفرنیا همچنان ادامه دارد، یک مقام اطلاعاتی آمریکا از ارتباط یکی از مهاجمان با عناصر افراطی در شبکه های اجتماعی خبر داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه به نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکا که نخواست هویتش فاش شود نوشت، یکی از مهاجمان در شبکه های اجتماعی با برخی کاربران افراطی، که در واقع ماموران مخفی اف.بی.آی بودند، ارتباط برقرار کرده بود.
دست کم دو مهاجم مسلح روز چهارشنبه در شهر سان برناندینو در ایالت کالفیرنیا، به یک مرکز آموزشی معلولین حمله و اقدام به تیراندازی کردند که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر و زخمی شدن بیش از ۱۷ نفر شد.
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده پیشتر در روز پنجشنبه، در واکنش به این حادثه گفت "امکان دارد که این حمله انگیزه تروریستی داشته باشد، اما ما نمیدانیم. همچنین ممکن است با انگیزه اختلافات کاری صورت گرفته است."
هویت دو فردی که متهم اصلی حادثه هستند عصر روز چهارشنبه به وقت محلی به یک مرکز ارائه خدمات به معلولان در شهر سن برناردینو حمله کردند، روز پنجشنبه شناسایی شد.
یکی از مهاجمان "سید رضوان فاروق" ۲۸ ساله معرفی شده که با همکاری همسر ۲۷ ساله اش به نام "تفشین مالک" اقدام به این حمله کرد. مقامات می گویند مشخص نیست آیا این دو ازدواج کرده بودند یا نامزد بودند.
رئیس پلیس سن برناردینو، صبح روز پنجشنبه تایید کرد که فاروق، خود قبلا کارمند آن اداره بهداشت شهر بود که هنگام برگزاری جشن روشن کردن درخت کریسمس در "مرکز منطقه ای اینلند" مورد حمله قرار گرفت.
مقامات آمریکایی تاکنون در مورد احتمال ترویستی بودن این حادثه با برنامه ریزی قبلی با احتیاط سخن گفته اند، اما گفته می شود بر اساس تحقیقات انجام شده، فاروق به تدریج به سمت افراطگرایی تمایل پیدا کرده بود.
به گفته آدام شیف عضو ارشد دموکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا "هنوز زود است که بگوئیم یکی از مهاجمان حادثه کالیفرنیا به خودی خود رادیکالیزه شده، یا آن که از سوی عوامل بین المللی تحریک شده است."
این بزرگترین تعداد کشته از زمان حمله و تیراندازی به دبستان سندی هوک در نیوتاون ایالت کانتیکت آمریکا به این سو است. در آن حمله ۲۶ نفر، از جمله تعدادی کودک، کشته شدند.
رشته تیراندازی های مرگبار در نقاط مختلف ایالات متحده، موجی از مخالفت ها با قوانین مربوط به خریدو فروش و نگهداری اسلحه در آمریکا را بر انگیخته است.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنان امروز خود، بار دیگر با انتقاد از این قوانین تاکید کرد که در حال حاضر برای کسانی که قصد کشتن دیگران را دارند، خیلی ساده است که به سلاح دسترسی داشته باشند.
آقای اوباما با بیان این که همه ما در این میان نقشی داریم که باید ایفا کنیم، گفت "برای همه ما، از جمله قانون گذاران، مهم خواهد بود که اگر فردی تصمیم به آسیب زدن به دیگران می گیرد، ما چه باید بکنیم که این کار را که اکنون انجامش برای او خیلی ساده است، دشوارتر کنیم."
رئیس جمهوری ایالات متحده سال پیش تلاش ناکامی برای تغییرات گسترده در قوانین حمل و فروش سلاح در آمریکا داشت.