لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۳

آمریکا و عربستان وضعیت در غزه و تقویت ثبات و امنیت در منطقه را به بحث گذاشتند


دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و شاهزاده خالد بن سلمان آل سعود، وزیر دفاع عربستان سعودی، در واشنگتن. چهارشنبه ۱۰ آبان ١۴۰۲
دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و شاهزاده خالد بن سلمان آل سعود، وزیر دفاع عربستان سعودی، در واشنگتن. چهارشنبه ۱۰ آبان ١۴۰۲

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در دیدار با شاهزاده خالد بن سلمان آل سعود، وزیر دفاع عربستان سعودی، وضعیت در غزه و نیاز به تقویت ثبات در منطقه را به بحث و گفت‌وگو گذاشت.

بنا بر بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، بلینکن در این دیدار که روز چهارشنبه دهم آبان انجام شد بر اهمیت رسیدگی به نیازهای بشردوستانه فلسطینیان ساکن غزه، جلوگیری از گسترش بیشتر درگیری‌ها، و تقویت ثبات و امنیت در منطقه از جمله یمن تاکید کرد.

اهمیت همکاری در راستای برقراری صلح پایدار میان اسرائیلی‌ها و فلسطینیان به عنوان «یک اولویت مشترک» ایالات متحده و پادشاهی عربستان سعودی، از دیگر مسائل مورد تاکید بلینکن در این دیدار بود.

بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا می‌افزاید که بلینکن تعهد ایالات متحده به دفاع از شرکایش علیه تهدیدهای «بازیگران دولتی و غیردولتی» و همچنین ارزش پایدار شراکت راهبردی واشنگتن و ریاض را خاطرنشان کرد.

تلاش‌های عربستان سعودی برای ایجاد صلح پایدار در یمن، آغاز گفت‌وگوی سیاسی میان یمنی‌ها تحت نظارت سازمان ملل، و حصول اطمینان از متمرکز ماندن یمنی‌ها بر این تلاش‌ها از دیگر محورهای مورد بحث آنتونی بلینکن و خالد بن سلمان بود.

وزیر دفاع عربستان سعودی نیز با انتشار تصویری از دیدار خود با بلینکن در رسانه ایکس گفت در این دیدار روابط نزدیک و راهبردی دو کشور و تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها در سطح منطقه بررسی شده است.

به گفته خالد بن سلمان، دو طرف همچنین جنبه‌های مختلف همکاری‌ها برای تحقق «رویای مشترک ترویج امنیت و ثبات هم در منطقه و هم جهان» را به بحث گذاشتند.

وزیر امور خارجه ایالات متحده قرار است روز جمعه یازدهم آبان بار دیگر در راستای تداوم تلاش‌های دیپلماتیک واشنگتن به خاورمیانه سفر کند. به گفته بلینکن، ایالات متحده نباید مجبور به انتخاب میان دفاع از اسرائیل و کمک به غیرنظامیان فلسطینی باشد بلکه «می‌توانیم و باید هر دو را انجام دهیم.»

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن بیش از ۱۴۰۰ نفر، زخمی‌شدن چند هزار نفر دیگر، و گروگان‌گرفتن بیش از ۲۴۰ شهروند اسرائیلی شد، اسرائيل حمله به مواضع حماس در غزه را با هدف از بین بردن این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد. حماس در فهرست تروریستی آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن قرار دارد.

آمریکا و متحدان اروپایی‌اش بارها بر حمایت قاطع خود از حق و وظیفه اسرائیل مبنی بر دفاع از شهروندانش، لزوم آزادی فوری گروگان‌ها، و همچنین لزوم رساندن کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی ساکن غزه تاکید کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG