جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا روز پنجشنبه با صدور یک فرمان اجرایی شرکتهای نرمافزاری را که محصولات خود را به دولت فدرال میفروشند، ملزم کرد که ثابت کنند ویژگیهای امنیتی قوی در نرمافزارهایشان گنجاندهاند تا تلاش سازمانهای اطلاعاتی چین، گروههای باجافزار روسیه، سارقان ارز دیجیتال کره شمالی، و جاسوسان جمهوری اسلامی ایران را ناکام بگذارد.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، این فرمان اجرایی، که چهار روز پیش از پایان دوره ریاست جمهوری بایدن صادر شده است، آخرین اقدام دولت او در چهار سال تلاش او برای تقویت امنیت زیرساختهای ایالات متحده و مقابله با عملیات پیشرفته جاسوسی است.
بر اساس این مقررات جدید، برای نخستین بار، شرکتها باید ثابت کنند که نرمافزارهایی که به دولت فدرال آمریکا میفروشند، موارد ضروری و اساسی امنیت سایبری را رعایت کردهاند و شواهد این تدابیر را منتشر کنند.
معاون مشاور امنیت ملی در امور سایبری و فناوریهای نوظهور دولت آمریکا، آن نیوبرگر، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت این فرمان اجرایی، که ماهها در دست تهیه بوده، برای قرار دادن کشور در مسیر ایجاد شبکههای کامپیوتری با قابلیت دفاعی در برابر حملات سایبری در سراسر دولت و بخش خصوصی طراحی شده است.
چهار سال پیش، زمانی که بایدن هنوز رئیسجمهوری منتخب بود، سازمانهای جاسوسی روسیه به کدهای نوشتهشده سولارویندز، شرکتی که نرمافزار مدیریت شبکه را به دولت فدرال و شرکتهای بزرگ میفروخت، نفوذ کرده بودند.
پس از آنکه سولارویندز این نرمافزار را بهروزرسانی کرد و آن را در اختیار مشتریان خود قرار داد، روسیه توانست اسرار تجاری را سرقت کند و در سازمانهای دولتی مانند وزارت خزانهداری و وزارت بازرگانی آمریکا عملیات جاسوسی انجام دهد.
جو بایدن سپس روسها را محکوم کرد و دیدارش به عنوان رئیس جمهوری آمریکا با ولادیمیر پوتین در ژنو در سال ۲۰۲۱، به طور عمده روی حملات باجافزارهای روس متمرکز بود که اقداماتشان باعث اختلال در فعالیت «کلونیال پایپلاین»، شرکت تأمینکننده گاز و نفت در امتداد سواحل شرقی آمریکا، شده بود.