مقامهای ارشد دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه در بحبوحه مذاکرات با جمهوریخواهان سنا و با هدف جلب موافقت آنها برای تصویب کمکهای فوری به اوکراین، موافقت کردند اقدامات مرزی تازهای در دستور کار دولت قرار داده و محدودیتهای مرزی و پناهندگی بازنگری شود.
همزمان الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا، مامور شده است با در نظر گرفتن امتیازاتی درباره سیاستهای مرزی ایالات متحده و مکزیک، مذاکرات با کنگره را از سر بگیرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، در شرایطی که مایورکاس مذاکرات با کنگره را از سر میگیرد، نگرانیها در میان دموکراتها و حامیان مهاجرت بالا گرفته و حتی اعتراضها به بازگشت به «محدودیتهای احتمالی دوران دونالد ترامپ» نیز پیشبینی میشود.
از آنجا که تعطیلات پایان سال کنگره قرار است از روز پنجشنبه آغاز شود، برای قانوگذاران آمریکایی زمان کمی برای دستیابی به توافق درباره درخواست ۱۱۰ میلیارد دلاری جو بایدن برای ارائه کمک به اوکراین و اسرائیل و همچنین تامین مالی سایر نیازهای امنیت ملی، باقی میماند.
چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا، روز چهارشنبه با اشاره به زمان باقیمانده گفت: «این کار سختی است، بسیار دشوار است، اما ما برای انجام کارهای سخت به اینجا آمدهایم.»
به گفته چندین منبع آشنا با گفتوگوهای خصوصی مقامات، در میان پیشنهادهایی که بهطور جدی مورد بحث قرار میگیرد، طرحهایی است که به مقامات امنیت داخلی اجازه میدهد در صورتی که تعداد کل عبور از گذرگاهها از ظرفیت روزانه حدود پنج هزار تن عبور کند، از درخواست پناهندگی در مرز جنوبی ایالات متحده جلوگیری کنند.
همچنین پیشنهادهایی برای بازداشت افراد متقاضی پناهندگی در مرز، از جمله خانوادههای دارای فرزند، بهطور بالقوه با سیستمهای نظارت الکترونیکی در دست بررسی است.
این پیشنهادها شبیه سیاستهایی است که دولت جمهوریخواه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، تلاش کرد برای قطع اینگونه ترددهای مرزی اجرا کند، اما بسیاری از آنها با موفقیت در دادگاههای آمریکا به چالش کشیده شدند.
پیشتر در روز سهشنبه، میچ مککانل رهبر جمهوریخواهان سنا گفت که حتی اگر کنگره در روزهای آینده به توافقی برای تصویب بسته کمک مالی اوکراین برسد، باز هم این بسته قبل از تعطیلات کریسمس به مجلس نمایندگان نمیرسد.
مککانل گفت که جو بایدن باید در مذاکرات با جمهوریخواهان سنا برای تصویب مقرراتی برای محدود کردن عبور مهاجران از مرز آمریکا و مکزیک مشارکت کامل داشته باشد.
او افزود: «تا زمانی که جو بایدن و جمهوریخواهان به توافق نرسند، توافقی حاصل نخواهد شد.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین نیز روز سهشنبه در شهر واشنگتن با قانونگذاران کنگره آمریکا ملاقات کرد و در این دیدار خواستار ادامه حمایت نظامی آمریکا از اوکراین برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه شد.