لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۷

انتقاد ترامپ به قرارداد میان کابینه اوباما و استرالیا درباره اسکان پناهجویان: «احمقانه است»


به دنبال مکالمه تلفنی میان پرزیدنت ترامپ و مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا، درباره قراردادی که میان کابینه اوباما و استرالیا برای پذیرش پناهجویان امضا شده بود، آقای ترامپ با اشاره به این قرارداد آنرا «احمقانه» خطاب کرد.

بنا به گزارش های متعدد رسانه ها، رابطه میان پرزیدنت ترامپ و نخست وزیر استرالیا، بویژه مکالمه تلفنی آن دو، از تنش خالی نبوده است.

برخی رسانه ها خبر از آن داده اند که پرزیدنت ترامپ در میانه مکالمه با نخست وزیر استرالیا، تلفن را قطع کرده است اما آقای ترنبول در پاسخ به سؤالات خبرنگاران، چنین چیزی را تأیید نکرده و گفته است مکالمه آنها مودبانه و با کمال احترام صورت گرفته است.

به گفته نخست وزیر استرالیا، آقای ترامپ متعهد شده است که به قرارداد میان دو کشور که در کابینه اوباما امضا شده پایبند بماند.

در همین حال، پرزیدنت ترامپ با اشاره به قرارداد امضا شده میان استرالیا و کابینه اوباما در اسکان پناهجویان، این قرارداد را «احمقانه» خطاب کرده و گفته است آنرا دوباره بررسی خواهد کرد.

بنا به قراردادی که در کابینه اوباما میان آمریکا و استرالیا امضا شده است، استرالیا حدود ۱۲۰۰ پناهجو که اکثر آنها از کشورهای ایران، افغانستان، و عراق هستند، را به آمریکا خواهد فرستاد.

در مقابل نیز، استرالیا پذیرای پناهجویانی از السالوادور، گواتمالا، و هندوراس، خواهد شد.

برخی رسانه ها گزارش کردند که ترامپ به نخست وزیر استرالیا گفته، مثل اینکه می خواهید با اصرار بمبگذار بعدی بوستون را به خاک ما بفرستید.

در صورت تایید این خبر، اشاره آقای ترامپ به انفجارهای بوستون است که سال ۲۰۱۳ در حاشیه مسابقه دوی ماراتن روی داد و بعد مشخص شد دو برادر آمریکایی چچنی تبار به نام های جوهر و تیمورلنگ سارنایف عامل آن بوده اند. جوهر سرنایف که زنده دستگیر شد، در سال ۲۰۰۲ با خانواده به آمریکا آمد و سال ۲۰۱۲ شهروند آمریکا شده بود. وی به اعدام بوسیله تزریق کشنده محکوم شده است.

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید، نیز روز چهارشنبه، موافقت پرزیدنت ترامپ برای پایبند ماندن به تعهد میان آمریکا و استرالیا را تأیید کرد.

این در حالی است که پرزیدنت ترامپ با امضای یک فرمان اجرای در هفته گذشته، ورود پناهجویان به آمریکا را تا ۱۲۰ روز به تعلیق درآورده و همچنین صدور ویزای آمریکا برای شهروندان هفت کشور مسلمان‌نشین، از جمله ایران، را تا سه ماه منع کرده است.

اما به گفته نخست وزیر استرالیا، توافق میان کابینه اوباما و استرالیا برای فرستان پناهجویان به آمریکا همواره شامل بازجویی و بررسی سفت و سخت پیشینه این پناهجویان بوده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG