لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۰

استقرار زیردریایی جنگی آمریکا در گوانتانامو؛ شناور گشتی کانادا وارد آب‌های هاوانا شد


ناوچه تجسسی «مارگارت بروک» کانادا
ناوچه تجسسی «مارگارت بروک» کانادا

روز جمعه ۲۵ خرداد چند ساعت پس از آن که آمریکا اعلام کرد یک زیردریایی جنگی خود را در پایگاه دریایی «گوانتانامو» در کوبا مستقر کرده است، یک شناور گشتی نیروی دریایی کانادا نیز وارد آب‌های کوبا شد.

این اقدامات به دنبال ورود شناورهای جنگی روسیه به کوبا در روزهای گذشته، انجام شده است. یک فروند زیردریایی با سوخت هسته‌ای و سه فروند ناو نیروی دریایی روسیه روز چهارشنبه ۲۳ خرداد وارد خلیج هاوانا شدند.

تلاقی کشتی‌های روسیه، آمریکا، و کانادا، در کوبا یادآور تنش‌های قدیمی جنگ سرد و روابط پرتلاطم کنونی بین روسیه و کشورهای غربی بر سر اوکراین است.

این کشور جزیره‌ای تحت حاکمیت کمونیست‌ها در فاصله ۱۶۰ کیلومتری ایالت فلوریدا در جنوب آمریکا واقع شده است.

با این حال، آمریکا و کوبا می‌گویند که شناورهای جنگی روسیه تهدیدی برای منطقه محسوب نمی‌شوند. روسیه نیز اعزام شناورهای خود به کوبا را امری عادی توصیف کرده است.

ناوچه «آدمیرال گورشکوف» و زیردریایی هسته‌ای «کازان» روز چهارشنبه پس از انجام آموزش «سلاح‌های موشکی با دقت بالا» در اقیانوس اطلس راهی بندر هاوانا شدند.

شناور گشتی «مارگارت بروک» کانادا در نخستین ساعات بامداد جمعه مانورهای خود را برای ورود به بندر هاوانا آغاز کرد.

به گفته فرماندهی جنوبی ایالات متحده، زیردریایی حمله سریع «هلنا» برای انجام یک عملیات عادی در پایگاه دریایی واقع در خلیج گوانتانامو، در ۸۵۰ کیلومتری جنوب شرقی هاوانا، مستقر شده است.

آمریکا و کانادا تأکید می‌کنند که اعزام شناورهای جنگی آنها ارتباطی با حضور شناورهای روسیه در کوبا ندارد.

کوبا در دوران جنگ سرد از متحدان نزدیک اتحاد جماهیر شوروی سابق بود و تنش‌ها با واشنگتن بر سر کمونیسم در «حیاط خلوت» این کشور با بحران موشکی کوبا در سال ۱۳۴۱ به اوج خود رسید.

مسکو که روابط خود را با هاوانا حفظ کرده است، نگرانی‌های ایجاد شده بر سر ورود شناورهای این کشور به کوبا را بی‌مورد می‌داند.

انتظار می رود شناورهای جنگی روسیه تا هفته آینده در بندر هاوانا باقی بمانند.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG