لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۷

اوباما: پوتین نتوانسته آمریکا را دور بزند


باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا گفت مشکلات اقتصادی مسکو نشان می دهد که ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نتوانسته است ایالات متحده آمریکا را دور بزند.

آقای اوباما روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان این تصور که پوتین یک «استاد شطرنج» است که می تواند در مورد بن بست کنونی بر سر اوکراین، آمریکا و غرب را دور بزند، رد کرد.

اوباما گفت پوتین با «سقوط پول ملی اش، یک بحران مالی اساسی، و یک انقباض بزرگ اقتصادی» روبرو است. رئیس جمهوری آمریکا گفت اینها نشان می دهد که او کسی نیست که توانسته باشد «من یا ایالات متحده» را دور زده باشد.

آمریکا و اتحادیه اروپا پس از آنکه مسکو شبه جزیره کریمه اوکراین را در سال جاری میلادی به خود ضمیمه کرد، چندین دور تحریم علیه روسیه اعمال کردند. به دنبال این تحریم ها پول روسیه با بحران روبرو شد. کاهش ۴۰ درصدی روبل، واحد پول روسیه، و کاهش قیمت های نفت باعث پدیدار شدن رکود اقتصادی در روسیه شده است. با این حال، پوتین به روش پیشین خود ادامه می دهد. رهبر روسیه روز شنبه از مردم کشورش خواست برای «قرار گرفتن تحت برخی سختی ها» در روزها و ماه های در پیش رو آماده شوند.

او گفت روسیه از «حمایت کردن از هم وطنان در شبه جزیره کریمه اوکراین خودداری نمی کند. وزارت امورخارجه روسیه نیز وعده داده مسکو به تحریم های غربی واکنش نشان خواهد داد.

دولت اوکراین، اتحادیه اروپا و آمریکا، مسکو را متهم می کنند که با مسلح کردن جدایی طلبان حامی روسیه در شرق اوکراین خشونت ها را تحریک می کند. مسکو اتهام تجهیز مخالفان کیف را رد می کند و اصرار دارد که ضمیمه کردن شبه جزیره کریمه اوکراین به دنبال برگزاری یک رفراندوم صورت گرفت. کیف و غرب آن همه پرسی را نامشروع و مخالف قوانین بین المللی خوانند.

کره شمالی

در همین حال، به دنبال حمله سایبری به کمپانی سونی پیکچرز و نشانه رفتن انگشت اتهام مقامات آمریکایی به سوی پیونگ یانگ، باراک اوباما گفت واشنگتن در حال بررسی بازگرداندن کره شمالی به فهرست کشورهای حامی تروریسم است.

آقای اوباما به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت اقدام هکرها علیه سونی هرچند رفتاری جنگی قلمداد نمیشود اما بسیار پرهزینه و نمونه ای گران‌بها از خرابکاری سایبری است.

کره شمالی هرگونه دست داشتن در هک کامپیوترهای شبکه سونی را رد کرده است.

هکرها خود را محافظان صلح میخوانند و هشدار دادند که اگر کسی به تماشای فیلم «مصاحبه» برود، «سرنوشتی شوم» در انتظارش خواهد بود. در این فیلم سی‌آی‌ای دو روزنامه‌نگار را استخدام می‌کند تا کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را بکشند.

سونی نمایش این فیلم کمدی را به تاخیر انداخته است. مصاحبه قبلا قرار بود ۲۵ دسامبر، روز کریسمس به نمایش درآید.

ابراز بی‌اطلاعی کره شمالی

روز یکشنبه، رسانه‌های دولتی کره شمالی گفتند که دایره سیاست‌گذاری کمیسیون دفاع ملی آن کشور با صدور بیانیه‌ای گفته است کشور محل اقامت هکرها را نمی‌شناسد. این بیانیه گفت مدارکی دارد که نشان‌می دهد دولت اوباما در ساخت «مصاحبه» مشارکت داشته و هشدار داد که کره شمالی جواب آمریکا را خواهد داد.

روز جمعه، ۱۹ دسامبر، آقای اوباما از به تاخیر افتادن نمایش فیلم انتقاد کرد و هشدار داد که آمریکا باید خودش را برای مقابله با حملات دیجیتال مشابه آماده کند.

پیونگ یانگ گفته است که ثابت خواهد کرد در حملات سایبری علیه سونی نقش نداشته و درباره «عواقب جدی» عدم پیوستن آمریکا به تحقیق درباره ماجرا، هشدار داد.

آمریکا پیشنهاد فوق را رد کرده و در حال مذاکره با چین برای مسدود کردن حملات سایبری از سوی پیونگ یانگ است.

یک مقام آمریکایی گفته است که هم ایالات متحده و هم چین می گویند ترتیب دادن حملات مخرب سایبری در هنجارهای یک کشور دمکراتیک نمیگنجد.

تهدیدهای سایبری

واشنگتن بارها گفته است که سرقت سایبری از سوی چین اسرار دفاعی آمریکا را تهدید کرده، به شرکت‌های آمریکایی لطمه زده و بازار کار آمریکا را تضعیف کرده است.

مایکل لینتون، رئیس سونی گفته است که چاره‌ای جز لغو نمایش فیلم نداشتند زیرا سالن‌های نمایش آمریکا حاضر به نمایش فیلم نبودند.

آقای لینتون گفت سونی تسلیم هکرها نشده و تلاش می‌کند تا راهی برای نمایش فیلم بیاید و شاید آن را از طریق شرکت‌های ویدئویی یا نمایش در شرکت‌های نمایش فیلم اینترنتی به فروش برساند.

XS
SM
MD
LG