وزیر خارجه آمریکا می گوید، آمریکا در پی شکست پیکارجویان داعش در عراق و سوریه است. رکس تیلرسون ، روز چهارشنبه ، یک روز قبل از آغاز پنجمین دور از گفتگوهای صلح سوریه در ژنو با میانجی گری سازمان ملل متحد، میزبان نمایندگان ۶۸ کشور عضو ائتلاف بین المللی علیه داعش در واشنگتن بود.
زلتیکا هوک خبرنگار صدای آمریکا در گزارش خود می گوید ، دولت سوریه و گروه های مخالف، در نشست ژنو در باره ، حاکمیت ، قانون اساسی ، انتخابات و امنیت گفتگو خواهند کرد تا شاید زمینه های مشترکی برای پیشبرد گفتگوهای صلح پیدا شود.
رکس تیلرسون در همایش ائتلاف جهانی علیه داعش گفت ، گرچه آمریکا در حال ، تدوین راهکار شکست داعش است ، اما ، در عین حال ، فشار نظامی بر داعش را افزایش خواهد داد: «در حالی که یک راهکار دقیق تر در سوریه در حال تعریف است ، من می توانم بگویم ، آمریکا فشار بر داعش و القاعده را افزایش خواهد داد و برای بوجود آوردن مناطق امن از طریق برقراری آتش بس که بازگشت پناهجویان به خانه هایشان را میسر سازد ، تلاش خواهد کرد.»
آقای تیلرسون بر خلاف پیشینیان خود در باره شرایط سیاسی در سوریه اظهار نظر نکرده است. او می گوید زمانی که همه چیز در اولویت باشد آن وقت عملاً هیچ چیزی اولویت نخواهد بود: «ما در قالب یک ائتلاف در پی بازسازی و یا کشورسازی نیستیم. باید اطمینان حاصل کنیم که منابع ارزشمند و محدود کشورهایمان در خدمت تلاش برای جلوگیری از بازخیزش داعش صرف شود و مناطق جنگ زده را برای بازسازی نهادهایشان و برقراری ثبات ، تجهیز کنیم.»
مایکل رتنی فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه در گفتگوهای صلح سوریه در ژنو شرکت می کند اما روسیه ، ترکیه و ایران در ماه های اخیر ، نقش فعال تری در گفتگو های صلح سوریه داشته اند. روسیه با پشتیبانی نظامی از بشار اسد ، رئیس جمهوری سوریه ، به او برای پس گیری مناطق وسیعی از مخالفان کمک کرده است.
وائل علوان سخنگوی گروه موسوم به الرحمان گفت: «اوضاع در جبهه ها در این دور از گفتگوها تاثیر خواهد گذاشت. اما هیچ کس خوشبین نیست. مسائل سیاسی که به معنی انتقال سیاسی است برای همه روشن است. استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل ، در این باره به جدیت پیگیری می کند. اما انتظار داریم ، رژیم سوریه و روسیه ، مانعی در این مسیر باشند. خوشبینی نسبت به آن ها وجود ندارد.»
جنگ در آستانه برگزاری گفتگوهای صلح سوریه در ژنو در چند جبهه ادامه داشته است. گروه های مخالف ، هفته گذشته ، با اولین حمله گسترده خود در چهار سالی که از جنگ داخلی می گذرد ، مناطقی را در نزدیکی دمشق ، پایتخت ، تصرف کردند. نیروهای دولتی مواضع مخالفان را هدف حملات هوایی قرار دادند. در شمال غربی ، ائتلافی از مخالفان به رهبری آمریکا با پیکارجویان داعش در نزدیکی رقه مرکز دولت خود خوانده داعش ، می جنگند.