لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۰

تحویل نخستین محموله بمب های سنگر شکن به نیروی هوائی آمريکا


تحویل نخستین محموله بمب های سنگر شکن به نیروی هوائی آمريکا
تحویل نخستین محموله بمب های سنگر شکن به نیروی هوائی آمريکا

لس آنجلس تایمز زیر عنوان "تحویل نخستین محموله بمب های ۳۰هزار پوندی به نیروی هوائی توسط بوئینگ" می نویسد شرکت عظیم هوائی- فضائی بوئینگ نخستین محموله بمب های ۳۰ هزار پوندی (۱۳هزار و ۶۳۶ کیلوگرمی) را، برای کوبیدن مخفی گاه های زیر زمینی دشمن به نیروی هوائی آمريکا تحویل داده است، که هریک پنج تن سنگین تر از هر بمب دیگری در زرادخانه ارتش است.

ارتش با هزینه ای قریب ۳۱۴ میلیون دلار سفارش ساخت و خرید ۲۰ بمب از این بمب های هوشمند مجهز به سامانه موقعیت یاب جهانی موسم به جی - پی - اس را داده بود، که به بمب های سنگر شکن معروف شده اند. این بمب ها به گونه ای طراحی شده اند که توسط بمب افکن های B52 دارای قابلیت پرواز های طولانی و یا توسط بمب افکن های B2 دارای توانائی گریز از رادار روی هدف های مورد نظرپرتاب شوند.

آزمایش بمب های سنگر شکن - به طول ۲۰ فوت (قریب ۶ متر) و قادر به حمل ۵۳۰۰ پوند (قریب ۲۴۱۰ کیلوگرم) مواد منفجره - در بزرگترین قرارگاه نظامی آمريکا بنام وایت سندز White Sands در ایالت نیومکزیکو، در محوطه ای انجام گرفته است که صحنه آزمایش نخستین بمب اتمی در دوران جنگ جهانی دوم بود.

این واقعیت که ارتش خبر تحویل بمب ها را به فاصله ای کمتر از یک هفته پس از انتشار گزارش يک آژانس سازمان ملل متحد فاش کرد که هشدار می دهد ایران مخفیانه در کار تولید بمب اتمی است، توجه کارشناسان را به خود جلب کرده است. گفته می شود ایران مجتمع های اتمی پنهان خود را در سنگرهائی پوشیده از آهن و سیمان در زیر صخره هائی در مناطق کوهستانی جا داده است.

جان پایک، مدیر يک وب سایت ویژه پژوهش های نظامی موسوم به Globalsecurity.org با این یادآوری که تقارن زمانی عجیبی رخ داده است می گوید ارتش نگفته است با این بمب ها نیاز به منفجر ساختن چه تاسیساتی دارد. من نمی دانم این تاسیسات در ایران است یا در کره شمالی، اما می دانم ارتش سالها دنبال چنین بمب هائی بوده است.

هنگامی که نیروهای آمريکائی در تعقیب بن لادن غارهای افغانستان را می گشتند، جاهائی را در زیر صخره ها کشف کردند که با بمب های موجود قابل نفوذ نبود. چند سال بعد این نگرانی سربازان آمريکائی درعراق نیز تائید شد و آن هنگامی بود که با سیستم تونل های زیر زمینی صدام حسین روبرو شدند.

در سال ۲۰۰۴ گروه علمی و پژوهشی پنتاگون در گزارشی که زیر عنوان "آینده استراتژیک نیروهای ضربتی" منتشر کرد با ضعیف توصیف کردن قدرت سلاح های غیر اتمی موجود خواستار تولید تسلیحاتی جدید با قابلیت بهبود در اثربخشی به حملات علیه تاسیسات زیر زمینی شد.

در سال ۲۰۰۹ که نگرانی های راجع به توانائی های موشکی ایران و کره شمالی نقطه اوج تازه ای پیدا کرد ، پنتاگون بر ضرورت عملیاتی اضطراری برای سرعت بخشیدن به روند توسعه و تکمیل تسلیحات تاکید گذاشت.

نیروی هوائی و آژانس مقابله با تهدید های نظامی اکنون بمب های سنگر شکن را در وایت سندز آزمایش کرده اند و بوئینگ نخستین محموله آنها را در پائیز جاری تحویل داده است. قراراست کار تحویل محموله های دیگر نیز تا سال ۲۰۱۳ تکمیل شود.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG