تاسیسات تولید مواد مخدر طالبان درافغانستان مورد حمله های فزاینده نیروی هوایی آمریکا و افغانستان قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آمریکا و افغانستان با این حملات تلاش دارند یکی از بزرگترین منابع درآمد گروه شورشی طالبان را از بین ببرند.
افغانستان بزرگ ترین تولیدکننده هروئین در جهان است، اما به گفته کارشناسان حملههای هوایی ضمن آنکه موجب وارد آمدن تلفات به غیرنظامیان می شود تاثیر چندانی بر تحرکات طالبان ندارد.
سال گذشته تولید تریاک در افعانستان ۸۷ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. بخش بزرگی از این تریاک در آزمایشگاههای زیر کنترل طالبان به هروئین تبدیل و به خارج قاچاق می شود.
از زمانی که از تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان کاسته شده است طالبان به قلمروهای گسترده تری در این کشور دست یافته و در آنجا به تولید تریاک میپردازند. از سال ۲۰۱۷ بر تعداد حملههای هوایی به مواضع طالبان در حد چشمگیری افزوده شده و تا کنون ۱۱ آزمایشگاه تولید مواد مخدر طالبان در ولایتهای نیمروز و فراه، مورد حمله هوایی قرار گرفته است .
ژنرال جیمز هکر فرمانده نیروهای آمریکا در افغانستان میگوید با حمله های هوایی به تاسیسات موادمخدر علاوه بر خشکاندن منابع مالی این گروه، از میزان فعالیتهای نظامی آنان نیز کاسته می شود.
بنا به برآورد مقامهای نظامی آمریکا در افغانستان، طالبان با تولید و قاچاق مواد مخدر و گردآوری مالیات از مناطق زیر کنترل خود سالانه ۲۰۰ میلیون دلار درآمد به دست میآورد.
حمله های هوایی به تاسیسات مواد مخدر طالبان از ماه نوامبر سال گذشته به ویژه در ولایت هلمند آغاز شده است در این ولایت بیشترین مزرعه کشت خشخاش برای تولید تریاک وجود دارد.
تحلیلگران با اشاره به اینکه آزمایشگاههای تولید مواد مخدر و خاصه هروئین پس از هر حمله هوایی به سرعت ترمیم و بازسازی میشوند، میگویند برخلاف ادعای منابع نظامی آمریکا، حمله ها بر قدرت طالبان تاثیر چندانی نداشته اند.
قاری یوسف احمدی سخنگوی طالبان ضمن تکذیب دست داشتن این گروه در قاچاق مواد مخدر میگوید در دولت طالبان که در پی حمله نظامی افغانستان سقوط کرد، کشت خشخاش و تولید مواد مخدر ممنوع شده بود.
وی فرماندهان نظامی آمریکایی را متهم میکند که آنها در ترغیب کشاورزان افغان به کشت خشخاش نقش دارند.