ایالات متحده، چین را به تلاش برای «دستکاری رسانههای جهانی» از طریق سانسور، جمعآوری اطلاعات و خرید مخفیانه از خبرگزاریهای خارجی متهم کرد.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۶ مهر به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که
چین سالانه میلیاردها دلار برای عملیات «دستکاری اطلاعات» هزینه میکند که این عملیات شامل دستیابی به سهام رسانههای خارجی، حمایت مالی از تاثیرگذاران آنلاین و فضای مجازی و تضمین قراردادهای پخش برای «تبلیغ محتوای دولتی چین»، ولی بدون ذکر منبع است.
براساس گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، چین همچنین زیستبوم اطلاعاتی خود را با مشارکت فعالان سیاسی و روزنامهنگاران خارجی، سرمایهگذاری در شبکههای ماهوارهای و خدمات تلویزیون دیجیتال برای اولویت دادن به «محتوای رسانهای تحت حمایت دولت چین» ایجاد کرده است.
علاوه بر این، جمعآوری اطلاعات چینیها در خارج از کشور، به پکن اجازه داده است تا با هدف قرار دادن افراد و سازمانهای خاص، «سانسور جهانی» را به خوبی حاکم کند.
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش خود هشدار داده که در صورت کنترل نشدن، عملیات «دستکاری اطلاعات»، چین میتواند به طرز قابل توجهی «آزادی بیان» جهانی را تهدید کند، هرچند پکن در راه رسیدن به این هدف، با مقاومت رسانهها و جامعه مدنی کشورهای دموکراتیک روبرو است که این مهم تاکنون منجر به شکستهای بزرگ در کارزار دستکاری اطلاعات این کشور شده است.