لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۹

یک نهاد حقوق بشری مسیح علینژاد را نامزد سمت «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل» کرد


مسیح علینژاد
مسیح علینژاد

سازمان غیردولتی «دیدبان سازمان ملل متحد» مسیح علینژاد را به عنوان جانشین میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، پیشنهاد کرد. خانم باشله اعلام کرده است که به «دلایلی شخصی» به دنبال ماندن در این پست برای دوره دوم نیست.

دیدبان سازمان ملل، در توییتی که روز یک‌شنبه ۲۹ خرداد منتشر کرد، نوشته است: «ما مسیح علینژاد را به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نامزد می‌کنیم. او که از ایران تبعید شده، صدای مردم ایران شده که جان خود را برای سرپیچی از ملاها به خطر می‌اندازند. او یک فعال حقوق بشر شجاع، قانع‌کننده، و الهام‌بخش است.»

دیدبان سازمان ملل متحد یک سازمان غیردولتی مستقر در ژنو، سوئیس، است که وظیفه‌اش نظارت بر عملکرد سازمان ملل بر اساس معیارهای مندرج در منشور این سازمان است.

دیدبان سازمان ملل در سال ١٩٩٣ توسط موریس بی آبرام، فعال سرشناس حقوق بشر و نماینده پیشین ایالات متحده در مقر سازمان ملل در ژنو، تاسیس شد.

این سازمان به عنوان یک سازمان غیردولتی دارای وضعیت مشورت ویژه در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل و به عنوان یک سازمان غیردولتی وابسته به اداره روابط عمومی سازمان ملل، مشارکتی فعالانه در سازمان ملل دارد و به هر دو ارگان مذکور به صورت منظم گزارش می‌دهد.

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، یک‌شنبه گذشته اعلام کرد به «دلایلی شخصی» به دنبال ماندن در این پست برای دوره دوم نیست. وی ضمن اشاره به این که قصد دارد به شیلی بازگردد و در کنار خانواده‌اش باشد، از دولت‌های جهان خواست زمینه‌های مشترک برای دستیابی به راه‌حل‌هایی جهت رویارویی با چالش‌های مشترک حقوق بشری را شناسایی کنند.

مسیح علی‌نژاد روزنامه‌‌نگار، فعال حقوق بشر و مجری برنامه تبلت صدای آمریکا حرفه روزنامه‌نگاری را با پوشش اخبار مجلس در تهران آغاز کرد و به خاطر مقالاتش درباره قانون‌گذاران فاسد، مشهور شد.

او در سال ۱۳۸۸ به دنبال سرکوب تظاهرات علیه آن چه که «تقلب در انتخابات ریاست جمهوری» خوانده می‌شد، ایران را ترک کرد و اکنون در ایالات متحده زندگی می‌کند.

علینژاد در سال ۱۳۹۳ کارزار آنلاین «آزادی یواشکی زنان در ایران» علیه حجاب اجباری را راه اندازی کرد که به بزرگترین کمپین نافرمانی مدنی در تاریخ ایران تبدیل شد.

XS
SM
MD
LG