لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۹

بررسی پناهندگی بیش از ۳۲۰۰ عضو مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف در کمیسیون پناهندگان سازمان ملل متحد


بررسی پناهندگی بیش از ۳۲۰۰ عضو مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف در کمیسیون پناهندگان سازمان ملل متحد
بررسی پناهندگی بیش از ۳۲۰۰ عضو مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف در کمیسیون پناهندگان سازمان ملل متحد

بنا به گزارش رسانه های بین المللی، بیش از سه هزار تن از اعضای مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف در «کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد» پرونده پناهندگی تشکیل داده اند.

«کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد» طی هفته جاری اعلام کرد که پرونده پناهندگی ۳۲۰۰ تن از ساکنان اردوگاه اشرف، واقع در شمال بغداد را مورد بررسی قرار خواهد داد.

دولت عراق تهدید کرده است تا بیش از ۳۸۰۰ عضو سازمان مجاهدین خلق را که طی سه دهه گذشته در اردوگاه اشرف، در خاک این کشور اقامت داشته اند را تا پایان سال میلادی از این کشور اخراج کند.

اعضای سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف پس از تهاجم نظامی ایالات متحده به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی، خلع سلاح شدند و فعالیت ها و تردد آن ها به خارج از اردوگاه تحت نظارت نیروهای آمریکایی مستقر در عراق قرار گرفت.

روزنامه میامی هرالد در گزارشی در این مورد نوشته است اقامت اعضای سازمان مجاهدین خلق در عراق یکی از ناخوشایندترین معضلات بین المللی دوران صدام حسین، دیکتاتور پیشین این کشور بوده است و خروج اعضای این سازمان مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران از خاک عراق می تواند راه را برای از میان برداشتن این مشکل هموار کند.

این روزنامه به نقل از یک دیپلمات غربی که نخواست نامش فاش شود، نوشته است «این اقدام قدم بسیار مثبتی قلمداد می شود».

«کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد» روز ده مهر با انتشار بیانیه ای اعلام کرد با وجودی که رسیدگی کمیسیون به پرونده پناهندگی این اعضای مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف مستلزم جدایی این افراد از این سازمان نیست، اما رسیدگی به پرونده پناهندگی آن ها صرفاً به صورت فردی انجام خواهد شد و وضعیت این افراد در قالب یک گروه بررسی نخواهد شد.

میامی هرالد می نویسد با وجودی که سازمان مجاهدین خلق تا همین اواخر با بررسی پرونده اعضای خود در اردوگاه اشرف به صورت فردی در «کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد» مخالفت کرده بود، اما رهبران این سازمان در اواخر ماه اوت و در پی مذاکره با
استروان استیونسون، نماینده محافظه کار پارلمان اروپا و آنتونیو گوترس، کمیسر عالی «کمیسیون عالی سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد» در ژنو موضع خود را تغییر دادند.

یک دیپلمات غربی به این روزنامه آمریکایی گفته است که «کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد» از دولت عراق خواسته است تا تخلیه اردوگاه اشرف از اعضای سازمان مجاهدین خلق از خاک این کشور را شش ماه به تعویق بیاندازد.

شاهین قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدین خلق در پاریس به خبرنگار این روزنامه آمریکایی گفته است که «همه ساکنان ( اردوگاه ) اشرف، از جمله رهبری ( سازمان ) درخواست پناهندگی کرده اند و فقط افرادی که گذرنامه و مدارک مورد نیاز برای سفر به یک کشور سوم را دارند و یا بیماران بستری در بیمارستان، از این امر مستثنی هستند.

میامی هرالد گزارش داده است به نظر می رسد که سازمان مجاهدین خلق در آستانه پذیرش درخواست ماه ژوییه جیمز جفری، سفیر ایالات متحده است که خواهان انحلال شاخه نظامی این سازمان شده بود.

یک مقام سفارت ایالات متحده گفته است دیپلمات های آمریکایی در عراق هنوز این درخواست را مورد تایید قرار نداده اند و در انتظار سازمان پناهندگان سازمان ملل هستند تا طرح خود برای بررسی پرونده های این افراد را ارائه کند.

دولت عراق هنوز در مورد این خبر اظهارنظر رسمی ارائه نکرده است.

نیروهای عراق در ماه آوریل طی یک عملیات نظامی به اردوگاه اشرف حمله کردند و در این حمله خونین، ۳۵ تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق کشته شدند.

سازمان مجاهدین خلق در فهرست سازمان های تروریستی ایالات متحده و کانادا قرار دارد و این در حالی است که رهبران و هواداران این سازمان در آمریکا، کانادا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی با رایزنی های جدی درصدد خارج کردن نام مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی هستند.

XS
SM
MD
LG