آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۲۴ خرداد اعلام کرد تعداد کسانی که به اجبار آواره شدهاند تا پایان سال گذشته میلادی به ۱۱۷.۳ میلیون نفر رسیده است و هشدار داد چنانچه تغییرات عمده سیاسی در جهان اتفاق نیفتد، این رقم ممکن است افزایش یابد.
به گزارش رویترز، فیلیپو گراندی، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل (یو.ان.اچ.سی.آر) گفت: «این افراد پناهندگان، پناهجویان، آوارگان داخلی و افرادی هستند که به دلیل درگیری، آزار و شکنجه و یا به دلیل اشکال مختلف و پیچیدهتر خشونت رانده شدهاند.»
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در گزارش خود در مورد روند جهانی آوارگی اجباری اعلام کرد که در ۱۲سال گذشته، سالانه تعداد افرادی که به اجبار آواره شده اند، افزایس یافته است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تخمین میزند که آوارگی اجباری در چهارماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی همچنان افزایش داشته است و احتمالاً تعداد آوارگان تا پایان آوریل (فروردین سال ۱۴۰۳) از ۱۲۰ میلیون نفر فراتر رفته است.
گراندی با اشاره به خطر درگیریهای جدید گفت: «متاسفانه، تا زمانی که تغییری در ژئوپلیتیک بینالمللی رخ ندهد، ما شاهد افزایش این رقم هستیم.»
درگیریهایی که باعث آوارگی شده اند شامل جنگ در سودان است که گراندی آن را «یکی از فاجعه بارترین» درگیریها توصیف کرد، علیرغم اینکه به گفته او نسبت به سایر بحرانها توجه کمتری به خود جلب کرد. گراندی گفت که بیش از ۹ میلیون نفر در داخل کشور آواره شده اند و ۲ میلیون نفر دیگر به کشورهای همسایه از جمله چاد، مصر و سودان جنوبی گریختهاند.
در غزه، بمباران و عملیات زمینی اسرائیل باعث شده است که حدود ۱.۷ میلیون نفر که نزدیک به هشتاد درصد از جمعیت فلسطینیها میشود اغلب برای چندمین بار آواره داخلی شوند.
گراندی هشدار داد که عبور احتمالی پناهجویان غزه از شهر مرزی رفح در جنوب مصر برای فرار از حمله نظامی اسرائیل فاجعه بار خواهد بود.
گراندی گفت با توجه به اینکه ما هیچ تضمینی نداریم که مردم بتوانند روزی به غزه بازگردند «یک بحران دیگر در سطح فاجعه بار اتفاق خواهد افتاد.»