هفته آینده هفتادمین دور مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار میشود و برنامه توسعه پس از ۲۰۱۵ یکی از دستاوردهای دور شصت و نهم به شمار میرود.
سم کوتسا، رئیس نشست شصتونهم سازمان ملل متحد در گفت و گو با خبرنگاران گفت: "برنامه توسعه ۲۰۳۰ بدون شک یکی از دستاوردهای عمده بود و تلاشهای ما را در راه توسعه برای ۱۵ سال آینده رهنمون میشود." این برنامه امتداد "اهداف توسعه هزاره" به شمار میرود که در سال ۲۰۰۰ برای دوره زمانی تا آخر امسال تعریف شده بود.
او یکی از چالشهای مهم عصر حاضر را "تغییرات آب و هوا" خواند.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز انتظارات بلندی از شصت و نهمین نشست مجمع عمومی دارد و بزرگترین دستاورد آن را برنامه ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار توصیف کرده است.
بان گفت "برنامه ۲۰۳۰ نشانی از تعهد سازمان ملل متحد برای کاهش رنجهای امروز بشر و نسلهای آینده است."
رهبران کشورهای جهان از ۲۵ تا ۲۷ سپتامبر در نشست توسعه پایدار در مقر سازمان ملل متحد گرد میآیند تا برنامه فوق را رسما اعلام کنند.
هفتادمین دور مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سهشنبه آینده گشایش می یابد و موگنس لیکهتوفت از دانمارک ریاست آن را برعهده خواهد داشت.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد مجمعی است برای تصمیمگیری که تمامی ۱۹۳ کشور عضو در آن صاحب یک رای هستند. این مجمع در سال ۱۹۴۵ و به عنوان موسسه مبنای سازمان ملل تاسیس شد. این مجمع محلی است برای اتخاذ تصمیمهای عمده بینالمللی در چارچوب سازمان ملل متحد از جمله تعیین دبیر کل، انتخاب اعضای غیردائم شورای امنیت و تأیید بودجه عادی سازمان.
مجمع عمومی همچنین محلی است برای بحث درباره همکاریهای سیاسی، تهدیدهای موجود علیه صلح جهان، و توسعه اقتصادی.
هزینه مجمع عمومی از طریق بودجه سالانه این سازمان که کشورهای عضو بر اساس وسعشان پرداخت میکنند تامین میشود. بودجه سال ۲۰۱۵ـ۲۰۱۴ سازمان ملل پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار تعیین شده بود.