دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کرد حدود یک میلیون آواره داخلی در غزه در شرایط «به طور فزاینده وخیم» زندگی میکنند.
بنا بر این گزارش، این منطقه برای نهمین روز متوالی تحت خاموشی کامل برق قرار دارد، منابع غذایی و آب در حال کاهش است و بیمارستانها در آستانه فروپاشی هستند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل میافزاید: «تولید آب از منابع آب زیرزمینی شهری کمتر از پنج درصد سطح قبل از بحران اخیر است. کمبود سوخت، ناامنی و آسیب جاده ها باعث شده است که عملیات حمل آب در بیشتر مناطق متوقف شود.»
بنا بر گزارش این دفتر، سلامت تغذیه در بحبوحه «تامین بسیار محدود آب، افزایش خطر کم آبی و مصرف آب نامناسب برای مردم در حال بدتر شدن است.»
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل همچنین تاکید کرد که ذخایر تجاری کالاهای غذایی ضروری در مغازه ها قرار است «فقط چند روز دیگر» باقی بماند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، یک روز قبل اعلام کرده بود که پس از گفتوگویی نیم ساعته با عبدالفتاح السیسی با بازگشایی گذرگاه مرزی رفح با غزه و ورود اولین گروه از کامیون های کمکهای بشردوستانه به نوار غزه موافقت کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ مهر در مسیر بازگشت از سفر کوتاه خود به اسرائیل، گفت: «اگر حماس ۲۰ کامیونی را که قرار است از رفح وارد غزه شود تصرف یا از عبور آنها جلوگیری کند، موضوع کمکرسانی پایان مییابد.»
اسرائیل هم روز چهارشنبه اعلام کرد که از ورود کامیونهای کمکرسانی به غزه جلوگیری نخواهد کرد، ولی اجازه نخواهد داد این کمکها به دست حماس برسد.
بنا به گفته بایدن، سازمان ملل متحد این کمکها را در نوار غزه توزیع خواهد کرد.