معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه روز پنجشنبه اعلام کرد که صدها نفر از کسانی که در درگیریهای اخیر بخش شرقی حلب زخمی شدهاند، به دلیل کمبود امکانات درمانی نیاز فوری دارند که از آن منطقه خارج شوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رمزی عزالدین ضمن بیان این مطلب گفت ذخیره دارو و لوازم درمانی این بخش از شهر به شدت کاهش یافته و در حال حاضر سهمیه بندی شده و تنها برای یک چهارم جمعیت آن منطقه تحت محاصره کافی است.
تا پیش از آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی، شهر حلب پرجمعیتترین شهر آن کشور بود و در طول این مدت بین نیروهای دولتی و گروههای مخالف بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق تقسیم شده است.
بخش شرقی حلب که در اختیار مخالفان است، به محاصره نیروهای دولتی در آمده و تلاشهای بین المللی، به ویژه آمریکا و روسیه برای برقراری آتش بس و ارسال کمکهای انسان دوستانه، تا کنون جندان موفقیت آمیز نبوده است.
واشنگتن و مسکو اواخر شهریور ماه بر سر اجرای یک آتش بس یک هفتهای برای امدادرسانی به مردم جنگ زده حلب توافق کردند، اما در ارسال کمکهای انساندوستانه مشکلاتی به وجود آمد که هر طرف، دیگری را مسئول آن میداند.
معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، که در شهر ژنو سوئیس با خبرنگاران صبت میکرد، از روسیه و ایالات متحده خواست تلاش کنند تا توافق نوزدهم سپتامبر (۲۹ شهریور) احیا شود و کمکها به منطقه ارسال شود.
واشنگتن، از مسکو که حامی سرسخت دمشق است انتقاد میکند که از نفوذ خود بر دولت بشار اسد استفاده نمیکند تا حملات ارتش سوریه به مواضع مخالفان در شرق حلب متوقف، و کمکهای بشردوستانه بینالمللی به منطقه ارسال شود.
این در حالی است که برخی مقامهای دولت آمریکا گفتهاند که ایالات متحده قصد دارد واکنش محکمتری به حملات سنگین نیروهای دولتی سوریه – که از سوی ارتش روسیه حمایت میشوند – نشان دهند؛ از جمله انجام حملات زمینی.
خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از این مقامها که هویت آنها را فاش نکرده است، مینویسد قبل از انجام هر کاری، ابتدا باید تهدید جان کری وزیر خارجه دولت باراک اوباما عملی شود و مذاکرات با مسکو در مورد سوریه متوقف گردد.