لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۴

ناوی پیلای: اسرائیل و حماس ممکن است مرتکب جنایت جنگی شده باشند


ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با بیان این که حمله اسرائیل به مدارس و درمانگاه‌ها در نوار غزه تصادفی نبوده است، گفت هر دو طرف اسرائیلی و گروه فلسطینی حماس ممکن است مرتکب جنایت جنگی شده باشند.

بنابر گزارش‌ها آخرین آمار تلفات فلسطینی‌ها از آغاز جنگ در نوار غزه از مرز ۱،۳۰۰ نفر گذشته و به احتمال زیاد دو برابر این رقم نیز تاکنون مجروح شده‌اند.

مقام‌های فلسطینی می‌گویند تاکنون به به ۲۲ تاسیسات درمانی نیز حمله شده و دست کم ۳۰۰ کودک در میان کشته‌شدگان به چشم می‌خورند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با بیان این که شخصاً معتقد است حملات به مراکز غیرنظامی، عمدی است گفت «در چند هفته گذشته، گزارش‌های قبلی گروه‌های حقیقت‌یاب را مرور می‌کردم. حمله به خانه‌ها، مدارس، بیمارستان ها و اماکن تحت کنترل سازمان ملل مشابه قبل است و به نظرم هیچکدام تصادفی نیست.»

خانم پیلای در ادامه افزود «کمیسیون‌های محترم تحقیق سازمان ملل متحد، هشدارهای روشنی به اسرائیل داده بودند و کمیسیون‌های حقیقت‌یاب که متعاقب آن تشکیل شد هم همین کار را کرده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد اسرائیل به این هشدارها بی‌اعتنایی می‌کند؛ این یعنی بی‌اعتنایی عمدی، به تعهداتی که قوانین بین‌الملل بر عهده اسرائیل گذاشته است.»

ایالات متحده آمریکا سالانه سه میلیارد دلار کمک نظامی بلاعوض به اسرائیل می‌دهد، و اسرائیل از این لحاظ در صدر فهرست دریافت‌کنندگان کمک‌های خارجی ایالات متحده است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین گفت آمریکا هیچگاه یکی از طرفین مناقشه در غزه نبوده، اما کمک‌های آن کشور به اسرائیل، طبیعتاً مسئولیت بین‌المللی به دنبال دارد.

به گفته ناوی پیلای «آنها نه تنها تسلیحات سنگینی که هم اکنون در غزه استفاده می‌شود را به اسرائیل داده‌اند، بلکه برای محافظت از اسرائیل در برابر حملات موشکی، سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین را نیز با کمکی یک میلیارد دلاری در اختیار اسرائیل گذاشته‌اند. اما برای محافظت در برابر بمباران‌ها، چیزی به غزه داده نشده است. به همین دلیل، به آمریکا یادآوری می‌کنم که آن کشور نیز یکی از امضاکنندگان قوانین انساندوستانه و موازین حقوق بشر بین‌المللی است.»

درپی اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، فشارها بر محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی، که در طول چند هفته گذشته با فشارهای فزاینده داخلی برای طرح اتهام «ارتکاب به جنایات جنگی» علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی کیفری روبرو بوده، بیشتر خواهد شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه در گزارشی نوشت محمود عباس در گذشته تمایلی به انجام این کار نداشت زیرا چنین اقدامی می‌توانست فلسطینی‌ها را با ریسک تقابل مستقیم با اسرائیل مواجه کند. اما حالا با کشته شدن حدود ۱،۴۰۰ نفر در غزه – بنابر اعلام مسئولان فلسطینی – او خیلی محتاطانه علائمی ارسال کرده که شاید دست به چنین اقدامی بزند.

مقام‌های فلسطینی امروز گفتند که آقای عباس از جناح‌های سیاسی فلسطینی، از جمله حماس و جهاد اسلامی، خواسته است تا موافقت کتبی خود را با این حرکت اعلام کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، جناح‌های مختلف سازمان آزادیبخش فلسطین در نشستی در اویل هفته جاری، موافقت خود را اعلام کرده‌اند، اما به کفته آنها، محمود عباس هنوز در انتظار پاسخ حماس و جهاد اسلامی است.

به گزارش رسانه‌ها، یک هیات فلسطینی برای گفتگو در باره طرح برقراری آتش‌بس وارد قاهره شده است. این در حالی است که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت «هیچ امیدی» به برقراری آتش‌بس از طریق گفتگو وجود ندارد.

روز گذشته، بمباران یک مدرسه متعلق به سازمان ملل که محل اسکان و پناهگاهی برای آوارگان فلسطینی غزه بود توسط ارتش اسرائیل هدف حمله قرار گرفت و دست کم ۱۹ نفر کشته و بیش از ۱۲۵ نفر نیز مجروح شدند.

این مدرسه دخترانه که در منطقه جبالیه در شهر غزه است، یکی از ۸۵ مکانی است که سازمان ملل متحد به عنوان پناهنگاه از آن استفاده می‌کند.

کریس گانس، رئیس تشکیلات وابسته به سازمان ملل برای امدادرسانی به فلسطینی‌ها، این حادثه را به شدت محکوم کرد؛ وی به هنگام صحبت کردن، خویشتنداری خود را از دست داد و در برابر دوربین خبرنگاران به گریه افتاد.

نخست وزیر اسرائیل می‌گوید راکت‌های حماس از مناطق مسکونی به سمت اسرائیل پرتاب می‌شوند و این کار آنها جان غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد.

بنیامین ناتانیاهو روز پنجشنبه در نشست کابینه آن کشور بار دیگر تکرار کرد ارتش اسرائیل ماموریت دارد تا تونل‌های حماس را نابود کند و این کار باید تا به آخر انجام شود.

مقام‌های دفاعی اسرائیل می‌گویند «تا چند روز دیگر» تمام تونل‌هایی که مورد استفاده پیکارجویان گروه حماس بوده را تخریب خواهند کرد.

ارتش اسرائیل، تا بحال ۳۸ هزار نیروی ذخیره را به خدمت احضار کرده بود، وهزاران نفر دیگر را نیز روز پنجشنبه برای خدمت در ارتش فرا خواند.

اسرائیل خواستار غیرنظامی شدن نوار غزه شده، اما سردار قاسم سیلمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در سخنانی که خبرگزاری ایسنا امروز آن را منشر کرد این خواسته اسرائیل را به مسخره گرفت و از پیکارجویان حماس خواست تا آسمان و زمین را به صورت جهنمی برای اسرائیل در آوردند.

XS
SM
MD
LG