کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از رهبران سیاسی آمریکا در تمام سطوح خواستند با رشد خشونتهای نژادپرستانه و بیگانههراسی در ایالات متحده مقابله کنند و همچنین خواستار محاکمه مرتکبین جنایات ناشی از نفرت و تعصب شدند.
به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا به نقل از خبرگزاری رویترز از ژنو، کارشناسان مستقل سازمان ملل متحد باانتشار یک بیانیه مشترک، ضمن ابراز خشم از حوادث خشونت بار اخیر در شهر شارلوتزویل ایالت ویرجینا، خواستار محاکمه عاملان آن شدند.
در این بیانیه آمده است «ما از خشونت در شارلوتسویل و تنفر افراطی به نمایش در آمده توسط افراطیون دست راستی، طرفداران برتری سفیدپوستان و گروههای نئونازی خشمگین هستیم ... ما خواستار محاکمه همه عاملان آن حوادث و تنبیه متناسب آنها هستیم.»
کارشناسان حقوق بشر این نهاد بین الملل همچنین خواستار انجام تحقیقات مستقل درباره حادثه مرگبار روز شنبه شارلوتسویل شدهاند.
در درگیری بین یک گروه دست راستی و مخالفان نژادپرستی در شارلوتزویل در روز شنبه، یک نفر کشته و بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند. فرماندار ایالت ویرجینیا بلافاصله وضعیت اضطراری اعلام کرد و پرزیدنت ترامپ نیز همان روز به آن واکنش نشان داد.
انتقاد دوباره از واکنش پرزیدنت ترامپ
رئیس جمهوری آمریکا عصر شنبه در یک نشست خبری برنامه ریزی نشده در نیوجرسی گفت، نمایش نفرت، نژاد پرستی و خشونت را محکوم میکند و هیچ شهروندی، فارغ از رنگ پوست، مذهب یا دیدگاه سیاسی نباید نگران امنیت خود بیرون از خانه اش باشد.
با این حال پرزیدنت ترامپ بابت نام نبردن از گروههای نژادپرست مورد انتقاد قرار گرفت و همین امر باعث شد روز دوشنبه بگوید «همه آنهایی که تحت این عنوان مسبب خشونت میشوند جانی و اوباش هستند، از جمله کوکلاس کلان ها، نئونازیها، طرفداران برتری نژاد سفید و دیگر گروهها.»
اما پرزیدنت ترامپ یک روز بعد و در گفتوگو با خبرنگاران در نیویورک، اظهاراتی مطرح کرد که بار دیگر انتقادهاتی را بر انگیخت. پرزیدنت ترامپ روز گذشته در پاسخ به پرسشی در مورد شارلوتزویل گفت هر دو طرف راست افراطی و چپ افراطی به خشونت متوسل شدند.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل حادثه اخیر شارلوتزویل را «جدیدترین نمونه» از رشد نژادپرستی، تبعیض افراطی، برخورد با سیاهپوستان ، بیگانه هراسی و خشونتهای نژادی در ایالات متحده خواندهاند که تاکنون در تجمعات مختلف در سراسر آن کشور مشاهده شده است.
به نوشته رویترز، سابلو گومدز رئیس هیئت کارشناسان جوامع آفریقاییتبار، و همچنین موتوما روتییر گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه نژادپرستی معاصر در جهان، از جمله امضاکنندگان این بیانیه مشترک هستند.