لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۲

بریتانیا خواستار نشست اضطراری شورای حقوق سازمان ملل درباره سوریه شد


نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مقر اروپایی آن سازمان در شهر ژنو سوئیس - آرشیو
نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مقر اروپایی آن سازمان در شهر ژنو سوئیس - آرشیو

یکی از سخنگویان سازمان ملل متحد روز پنجشنبه گفت بریتانیا از شورای حقوق بشر آن نهاد بین المللی خواسته است یک نشست اضطراری برای بررسی بحران جاری در غوطه شرقی سوریه برگزار کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رونالدو گومز همچنین اعلام کرد این شورای ۴۷ نفره که در شهر ژنو سوئیس مستقر است با درخواست لندن موافق است، اما روز جمعه باید بطور رسمی به تایید همه اعضا برسد.

جولین برِیت‌وِیت نماینده بریتانیا در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای حقوق بشر گفته است کشورش به دنبال تصویب قطعنامه‌ای است که پیش‌نویس آن به زودی بین اعضا توزیع خواهد شد.

در این پیش نویس، که نسخه‌ای از آن به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، ممانعت از دسترسی ساکنان غوطه شرقی در حومه دمشق پایتخت سوریه به کمک‌های انسان‌دوستانه «به شدت» محکوم شده است.

بریتانیا در قطعنامه پیشنهادی خود همچنین از بکارگیری سلاح‌های نامتعارف سنگین در حملات هوایی، از جمله بمب‌های خوشه‌ای، و نیز حملات پی در پی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی انتقاد کرده است.

این قطعنامه، که هنوز نهایی و توزیع نشده و احتمال تغییر آن وجود دارد، از قطعنامه روز یکشنبه شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری یک آتش بس موقت دست کم به مدت ۳۰ روز در سوریه، حمایت می‌کند.

بریتانیا همچنین درخواست انجام تحقیقات مستقل سازمان ملل متحد درباره تحولات غوطه شرقی تا پایان ماه ژوئن و اعزام تحقیقگران آن نهاد بین المللی به سرپرستی پائولو پینی‌یرو به منطقه را مطرح کرده است.

گروه تحقیقاتی سازمان ملل قرار است روز شش مارس (۱۶ اسفند) گزارش جدید خود را درباره جنگ سوریه منتشر کنند. این گزارش هفته بعد از آن و در روز ۱۳ مارس در شورای حقوق بشر بررسی می‌شود.

در همین حال، مشاور امور بشردوستانه سازمان ملل روز پنجشنبه گفت توقف حملات در غوطه شرقی به مدت ۵ ساعت در روز، که روسیه بطور یکجانبه اعلام کرده است، برای انتقال غیرنظامیان «کافی نیست.»

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یان اگلند همچنین گفته است که قطعنامه اخیر شورای امنیت برای اجرای یک آتش بس ۳۰ روزه در سوریه، تاثیر اندکی در بهبود اوضاع در غوطه شرقی داشته است.

غوطه شرقی یکی از نخستین مناطقی است که در سال ۲۰۱۱ علیه رژیم بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به پا خواست و در حال حاضر یکی از دو منطقه عمده تحت کنترل مخالفان دمشق محسوب می‌شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG