مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، روز شنبه ١٨ فروردین، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: جنگ در غزه به «نقطه عطف وحشتناکی» رسیده است و مدتها پیش باید متوقف میشد.
او با اشاره به «مرگ، ویرانی، و اکنون چشمانداز فوری یک قحطی شرمآور» ناشی از جنگ برای ساکنان غزه افزود: برای کسانی نیز که تحت تاثیر «وحشت ماندگار حملات هفتم اکتبر (۱۵ مهر)» قرار گرفتهاند، شش ماه گذشته «اندوه و عذاب» بوده است.
آقای گریفیتس با اشاره به تداوم کشتهشدن غیرنظامیان گفت که او و بسیاری دیگر بر این باور هستند که این جنگ باید مدتها پیش تمام میشد.
این دیپلمات بلندپایه سازمان ملل گفت در غزه هیچکس در امنیت قرار ندارد، هیچ جای امنی برای ساکنان غزه وجود ندارد، و عملیات امدادرسانی به آنها بهوسیله بمبارانها همچنان تضعیف میشود.
مارتین گریفیتس ضمن ابراز همدردی با خانوادههای کشتهشدگان، زخمیها، و گروگانها، بر لزوم وجود عزم جمعی برای رسیدگی به این «خیانت به بشریت» تاکید کرد.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی و آزادی گروگانها آغاز کرد.
این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.
به رغم تبعات ویرانکننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید بیش از ٣٣ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧۵ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند. اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورهای جهان حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.