لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۷

کشف گذرنامه یکی از کارکنان «انروا» همراه با جسد یحیی سنوار


یک نظامی اسرائیلی در یکی از تونل‌های کشف شده حماس که زیر مقر انروا ساخته شده است (۱۷ مهر ۱۴۰۳)
یک نظامی اسرائیلی در یکی از تونل‌های کشف شده حماس که زیر مقر انروا ساخته شده است (۱۷ مهر ۱۴۰۳)

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، گذرنامه‌ای همراه با جسد یحیی سنوار، رهبر کشته‌شده حماس، کشف شده که به یک آموزگار شاغل در آژانس سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی (انروا) تعلق دارد.

تصویر این گذرنامه که به وسیله شبکه خبری «کان» منتشر شده، نشان می‌دهد که صاحب این گذرنامه هانی حمیدان سلیمان زُعرُب، ساکن رفح، است. در این گزارش همچنین آمده است که این آموزگار در چند ماه گذشته در کشور مصر به سر ‌برده است.

بنا بر این گزارش، هانی زُعرُب گفته است که در حال حاضر در مصر سکونت دارد. سازمان انروا هم اعلام کرده که این فرد حدود شش ماه قبل از طریق مرز رفح، از غزه به مصر سفر کرده است.

درباره دلیل وجود گذرنامه این عضو انروا به همراه رهبر کشته‌شده گروه حماس توضیحی داده نشده است.

اسرائیل پیشتر شماری از کارکنان این نهاد سازمان ملل متحد را به داشتن ارتباط با گروه‌های شبه نظامی از جمله حماس و حتی مشارکت در حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به اسرائیل متهم کرده بود. در پی مطرح شدن این اتهامات سازمان ملل تحقیقاتی را در رابطه با فعالیت‌ها و وابستگی‌های افراد انروا آغاز کرد.

فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد، روز دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ با اعلام پایان تحقیقات داخلی چندماهه این سازمان گفت که ۹ تن از ۱۹ کارمند فلسطینی متهم شده توسط اسرائیل «ممکن است» در حملات تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته در جنوب اسرائیل دست داشته باشند.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز تعدادی گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند.

مقامات گروه حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۴۰ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته شده‌اند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

منابع: تایمز اسرائیل و گزارش‌های پیشین صدای آمریکا

XS
SM
MD
LG