کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۶ آبان، از اسرائیل خواست تا اجازه تحقیق را به هیاتی از این نهاد برای بررسی ادعای پیدا شدن سلاح های متعلق به حماس در بیمارستان شفا در غزه صادر کند.
ولکر ترک در پاسخ به پرسش شبکه خبری «سی ان ان» در مورد بیانیه های ارتش اسرائیل مبنی بر یافتن تسلیحات متعلق به گروه شبه نظامی حماس در بیمارستان شفا گفت: «ما نمیتوانیم به یک طرف یا طرف مقابل تکیه کنیم، و افزود که این موضوع به «تحقیقات مستقل بین المللی نیاز دارد.»
او اشاره کرد که «روایت های گوناگونی» در مورد بیمارستان شفا مطرح شده است.
ارتش اسرائیل که روز چهارشنبه ۲۴ آبان، به این مرکز درمانی در غزه حمله کرد، می گوید که تسلیحات و تجهیزات حماس در بیمارستان شفا کشف شده است.
دفتر مطبوعاتی دولت اسرائیل نیز روز پنجشنبه ۲۵ آبان، در اطلاعیهای اعلام کرد که نیروهای این کشور در بیمارستان شفا، تونل عملیاتی و خودروی بمبگذاریشده کشف کردهاند.
با همه اینها، گروه حماس استفاده از این بیمارستان و سایر مراکز درمانی غزه را رد میکند.
به گزارش سی ان ان، آقای ترک همچنین با اشاره به حمله گروه حماس به اسرائیل و حملات این کشور به غزه گفت که «شاهد نقض شدید قوانین بین المللی بشر دوستانه بوده ایم.»
در پی حمله روز ۱۵ مهر حماس، بیش از ۱۲۰۰ تن در اسرائیل کشته شدند که اکثر آنها غیر نظامی بودند. شبه نظامیان این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی همچنین بیش از ۲۴۰ تن را به گروگان گرفتند که در میان آنها کودکان خردسال و کهنسالان نیز وجود دارند.
پس از آن، اسرائیل نوار غزه را محاصره و حملات به این منطقه را آغاز کرد.
مقام های حماس که کنترل غزه را در دست دارد می گویند که به دنبال حملات اسرائیل بیش از ۱۱ هزار تن کشته شده اند که حدود ۴۰ درصد آنها کودک هستند.
در مقابل، اسرائیل بارها گفته که به اهداف حماس حمله می کند و این گروه را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
حماس از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن و شماری از کشورهای جهان در فهرست گروه های تروریستی قرار دارد.