لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۲

«کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت» خواستار دسترسی نامحدود سازمان ملل به زندان‌ها در ایران شد


ندا النشیف. آرشیو
ندا النشیف. آرشیو

«کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت» در آستانه سفر ندا یوسف اَلنشیف، معاون کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، به ایران در نامه به ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان، خواستار «دسترسی آزاد و نامحدود به زندان‌ها» در ایران شد.

این کمیته ضمن استقبال از سفر معاون کمیسر حقوق بشر سازمان ملل به ایران که برای روز ۱۴ بهمن برنامه‌ریزی شده است، نوشت: هدف از این سفر، باید ماموریتی برای یافتن حقیقت‌ و تضمین دسترسی آزاد به زندانیان سیاسی، دیدار با زندانیان سابق که متحمل شکنجه شده‌اند، و نیز تعامل با خانواده‌های اعدام‌شدگان و کشته‌شدگان اعتراضات سراسری در ایران باشد.

در این نامه به ویژه بر تضمین بازدید از زندان‌ها در ایران تاکید شده و آمده است: «بدون چنین تضمینی، توصیه می کنیم در مورد سوءاستفاده احتمالی تبلیغاتی رژیم ایران از این سفر، همانطور که در مورد مأموریت های بین‌المللی گذشته در تهران شاهد بودیم، احتیاط کنید.»

«کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت» از معاون کمیسر عالی حقوق بشر خواست تا در مورد چند زندانی سیاسی از جمله مریم اکبری‌منفرد، سعید ماسوری، علی معزی، محمد قبادلو و همچنین در خصوص گزارش اخیر سازمان عفوبین‌الملل در باره آزار و اذیت جنسی زندانیان زن ومرد تحقیق کند.

در این نامه تاکید شد که «این تحقیقات برای اطمینان از پاسخ‌گویی و جلوگیری از عادی سازی چنین اعمال شنیع در زندان‌های ایران حیاتی است و نیازمند دسترسی نامحدود به تمام زندان‌ها در ایران است.»

پیشتر ۲۵ نهاد حقوق بشری در نامه‌ای به ولکر ترک و ندا النشیف هشدار داده بودند که مقامات جمهوری اسلامی تلاش خواهند کرد از دیدار خانم النشیف از ایران به‌عنوان ابزاری تبلیغاتی برای تضعیف گزارش‌های حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی استفاده کنند.

بر اساس پیش‌بینی این نهادهای حقوق بشری، مقامات جمهوری اسلامی تلاش خواهند کرد از تعامل رسمی خود با کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل «به‌عنوان ابزاری تبلیغاتی برای تضعیف حمایت از مکانیسم‌های نظارتی، گزارش‌دهی و تحقیقی موجود» استفاده کنند.

آنها در مورد «نتیجه مشخص و سود سفر سطح بالا به تهران برای پیشبرد حقوق بشر مردم ایران» ابراز تردید کردند و شرط موفقیت این سفر را تضمین دسترسی به فعالان مدنی مستقل و مدافعان حقوق بشر «از جمله با مدافعانی که خودسرانه بازداشت شده اند» دانستند.

در بخش دیگری از این نامه سرگشاده مجددا تاکید شد که دیدار ندا النشیف در بحبوحه افزایش نگران‌کننده اعدام‌ها در ایران انجام می‌شود.

این نهادهای حقوق بشری همچنین اظهار نگرانی کردند که این دیدار در شرایطی انجام می‌شود که «سرکوب مرگ‌بار، خشونت‌بار و غیرقانونی جنبش سراسری زنان، زندگی، آزادی، و تشدید قوانین و سیاست های تحقیرآمیز و تبعیض‌آمیز، زنان و دختران را هدف قرار می‌دهد.»

این ۲۵ نهاد حقوق بشری با اشاره به دو محور« اعدام» و «حقوق زنان» در ماموریت ندا النشیف از این سفر، هشدار دادند که مقامات ایرانی «هیچ نشانه ای از اراده سیاسی برای رسیدگی به این مسائل دیرینه نشان نداده‌اند.»

XS
SM
MD
LG