قضات دیوان بینالمللی دادگستری پنجشنبه ٢١ دی جلسه دو روزه رسیدگی به پرونده مربوط به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به اتهام «نسلکشی» فلسطینیان در جریان تهاجم به غزه را آغاز کردند.
تهاجم اسرائیل به غزه با هدف نابودی حماس و به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر این گروه اسلامگرای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز شد که در جریان آن ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۱۴۰ نفر دیگر به گروگان گرفته شدند.
آفریقای جنوبی در این پرونده از دیوان بینالمللی دادگستری درخواست کرده اسرائیل را به دلیل «نقض» کنوانسیون نسلکشی پاسخگو بداند و «محافظت فوری و کامل از فلسطینیان غزه را که در معرض خطر جدی و فوری ... نسلکشی» هستند، تضمین کند.
اسرائیل اتهامات مورد ادعای آفریقای جنوبی را «بیاساس» خوانده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز چهارشنبه گفت نیروهای این کشور با تمام توان سعی میکنند تلفات غیرنظامیان را به حداقل برسانند.
نتانیاهو با تاکید بر این که اسرائیل «با رعایت کامل قوانین بینالمللی» علیه «تروریستهای حماس و نه مردم فلسطین» میجنگد، بار دیگر حماس را به استفاده از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان «سپر انسانی» متهم کرد.
ایالات متحده که طی هفتههای اخیر از اسرائیل خواسته در جریان حمله به منظور نابودی حماس اقدامات بیشتری برای محافظت از جان غیرنظامیان فلسطینی انجام دهد، اتهامات آفریقای جنوبی علیه اسرائیل را رد کرده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سهشنبه ضمن رد اتهامات آفریقای جنوبی یادآور شد که حماس، حزبالله لبنان، و حوثیهای یمن و همچنین حامی آنها یعنی جمهوری اسلامی ایران همچنان خواستار نابودی اسرائیل و قتلعام یهودیان هستند.
وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، بدون اشاره به تعداد کشتهشدگان حماس در جریان عملیات اسرائیل علیه این گروه اسلامگرا میگوید تا کنون بیش از ٢٣ هزار فلسطینی ساکن غزه بر اثر حملات اسرائیل کشته شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند آمار و اطلاعات ارائهشده از سوی حماس را به طور مستقل تایید کند.
حماس در فهرست گروههای تروریستی آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و چند کشور دیگر جهان قرار دارد.