بنا به یک مطالعه جدید، غذاهای « فرآوری شده زیاد»، به نظر می آید که واقعاً موجب زیاده از حد خوردن و اضافه وزن می شود.
به گزارش سایت علمی «لایو ساینس» به نقل از این مطالعه، غذاهای «فرآوری شده زیاد» به محصولات غذایی گفته می شود که از چندین مرحله فرآوری و تولید گذشته باشند و حاوی ترکیباتی باشند که در تولیدات صنعتی به آنها افزوده شده است، مثل روغن های هیدروژنه، شیره ذرت با فروکتوز بالا، اسانس های مصنوعی، و افزودنی های دیگر.
در این پژوهش که نتایج آن هفته گذشته در ژورنال عملی «سل متابولیزم» منتشر شد، ۲۰ فرد سالم و تندرست داوطلب شده بودند که یک ماه کامل را در آزمایشگاه مرکز بالینی مؤسسه ملی سلامت در شهر «بتزدا»ی مریلند گذراندند.
در این مطالعه پژوهشگران دریافتند که افرادی که در گروه رژیم غذاهای فرآوری شده زیاد بودند، روزی ۵۰۰ کالری بیشتر خوردند و در طول دو هفته نزدیک به یک کیلوگرم وزن اضافه کردند. در حالیکه گروه متضاد که غذاهای غیر فرآوری شده به آنها داده شده بود، نزدیک به یک کیلوگرم وزن کم کردند.
در مطالعات پیشین نیز که بر روی گروه های بزرگتری انجام شده بود، ارتباط نزدیکی بین مصرف غذاهای فرآوری شده و بیماری های مختلف، حتی مرگ زودهنگام پیدا شد.
از غذاهای فرآوری شده می توان به سوسیس، کالباس، چیپس، پفک، غلات های فرآوری شده زیاد مثل کورن فلکس، و بیشتر غذاهای پیش آماده و بسته بندی شده اشاره کرد.