لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۷

اوباما : اجازه تغییر مرزهای اروپا به زور اسلحه را نمی دهیم


رئیس جمهوری آمریکا در یک نشست خبری با صدر اعظم آلمان گفت «نمی‌توانیم در قرن بیست و یکم، بی تفاوت بنشینیم و اجازه دهیم، مرزهای اروپا به زور اسلحه دوباره ترسیم شوند.»

صدر اعظم آلمان و رئيس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه در کاخ سفید درباره بحران اوکراين و ديپلماسی فشرده‌ای که جهت پايان مسالمت آميز درگیری‌ها در آن کشور آغاز شده است، دیدار و گفتگو کردند.

آنگلا مرکل زمانی برای گفت و گو با باراک اوباما برای پایان دادن به مناقشه در اوکراين به واشنگتن سفر کرده که رئیس جمهوری آمریکا برای ارسال سريع کمک‌های تسليحاتی به اوکراين تحت فشار جمهوريخواهان کنگره قرار دارد.

پس از انجام این دیدار، رئیس جمهوری آمریکا در نشست خبری مشترک با صدراعظم آلمان، ضمن تاکید بر یافتن راه حلی دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران در اوکراین گفت امکان ارسال تسلیحات به اوکراین را مد نظر قرار داده است، اما هیچ تصمیمی در این زمینه اتخاذ نکرده است.

به گفته باراک اوباما، «ما ضمن آن که راه حل دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین را تشویق می‌کنیم و تلاش‌های دیپلماتیک در هفته جاری ادامه دارد، صد در صد با یکدیگر موافق هستیم که نمی‌توانیم در قرن بیست و یکم، بی تفاوت بنشینیم و صرفاً اجازه دهیم، مرزهای اروپا به زور اسلحه دوباره ترسیم شوند.»

رئیس جمهوری آمریکا و صدر اعظم آلمان، همچنین گفتند که در دیدار امروز خود، درباره برنامه هسته ای ایران نیز گفتگو کردند. به گفته آقای اوباما تمدید مهلت گفتگوهای هسته‌ای جاری، در صورتی که تهران با چارچوب اصلی موافقت نکند، «بی فایده» است.

رهبران چهار کشور فرانسه، آلمان، روسيه و اکراين روز گذشته در يک کنفرانس تلفنی توافق کردند، روز چهارشنبه هفته جاری برای گفت و گو در زمينه طرح صلح پيشنهادی آلمان و فرانسه در مينسک، پايتخت بلاروس؛ با يکديگر ديدار کنند.

اما پيش از ديدار روز چهارشنبه، قرار است امضا کنندگان توافقنامه آتش بس سپتامبر، نمايندگان سازمان امنيت و همکاری اروپا، روسيه، و دولت و جدايی طلبان اوکراين با يکديگر ديدار کنند.

مبنای طرح صلح پيشنهادی آلمان و فرانسه، قرارداد نقض شدۀ آتش بس ماه سپتامبر گذشته است، که در آن دولت مرکزی و جدايی طلبان اوکراين توافق کرده بودند به حمله‌های موشکی و خمپاره‌ای پايان داده و اختلاف ها را از طریق حل کنند با اين تفاوت که در طرح جديد به چارچوب‌های زمانی با جزئيات بيشتری پرداخته شده است.

با وجود چشم اندازهای مثبتی که در مورد طرح صلح جديد وجود دارد، ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه هشدار داده است که اگر دعوت به مذاکره جنبه اولتيماتوم داشته باشد، به مينسک نخواهد رفت.

فرانسوا اولاند، رئيس جمهوری فرانسه این طرح را آخرين فرصت برای خاتمۀ بحران اوکراين خوانده و هشدار داده که شکست گفتگوها به جنگی شديد منجر خواهد شد.

مقام‌های آمريکايی می‌گويند، باراک اوباما در حال بازنگری موضع خود در زمینه ارسال کمک تسليحاتی به دولت اوکراين است. منتقدان سياست خارجی آقای اوباما، از دولت او می‌خواهند هر چه زودتر به ترديد پايان دهد.

سناتور جمهوريخواه جان مک کين، روز یکشنبه در سخنانی در کنفرانس امنيتی مونيخ گفت، اوکراينی‌ها کشته می‌شوند، ولی ما برای آنها پتو می‌فرستيم، انها با پتو نمی‌توانند از در مقابل تانک‌های روسی بایستند.

تحليلگران با توجه به اختلاف نظر آمريکا و اروپا در مورد کمک نظامی به اوکراين، ديدار خانم مرکل با رئيس جمهوری آمريکا را حرکتی نمادين ارزیابی کرده و می‌گويند، دو رهبر می‌خواهند نشان دهند که با وجود اختلافی که در نحوه برخورد با بحران اوکراين وجود دارد، اتحاد اروپا و ايالات متحده ناگسستنی است.

همزمان با اين رويدادها، ساکنان دونتسک در شرق اوکراين در تمام طول شب گذشته شاهد موشک باران‌های بی‌وقفه جدايی طلبان و نيروهای دولتی بودند. بنابر گزارش‌ها، اين درگيری‌ها تلفات زيادی در پی داشته است.

XS
SM
MD
LG