لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۰

آخرین تحولات در اوکراین | حمله به تاسیسات نظامی روسیه در ماکیئیفکا؛ نگرانی‌ها در مورد امنیت نیروگاه زاپوریژیا


نمایی از انفجار در منطقه ماکیئیفکا تحت اشغال روسیه - ۵ ژوئیه ۲۰۲۳ (۱۴ تیر ۱۴۰۲)
نمایی از انفجار در منطقه ماکیئیفکا تحت اشغال روسیه - ۵ ژوئیه ۲۰۲۳ (۱۴ تیر ۱۴۰۲)

نیروهای نظامی اوکراین روز سه شنبه اعلام کردند که یکی از تاسیسات نیروهای نظامی روسیه را در منطقه دونتسک در شرق اوکراین منهدم کرده‌‌اند.

اوکراین گفت این حمله در منطقه ماکیئیفکا که تحت اشغال روسیه است رخ داده است.

مقامات روسیه گفتند که در حمله اوکراین یک غیرنظامی کشته و ۳۶ نفر نیز زخمی شدند.

اوکراین و روسیه هر کدام دیگری را به برنامه‌ریزی برای حمله به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در جنوب شرقی اوکراین که تحت کنترل روسیه است، متهم کرده‌اند.

این مکان از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ یکی از نگرانی‌های اصلی درگیری‌ها بوده است.

آژانس نظارت‌ هسته‌ای سازمان ملل متحد بارها در مورد احتمال وقوع فاجعه ناشی از گلوله باران و انفجار در این منطقه - که روسیه و اوکراین هر یک تقصیر آن را گردن دیگری می‌اندازد - هشدار داده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که در تماس تلفنی با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، این موضوع را مورد بررسی قرار داد.

زلنسکی سه‌شنبه شب در سخنرانی خود گفت: «تمام جهان اکنون باید متوجه شود که امنیت مشترک کاملاً به توجه جهانی به اقدامات اشغالگران در نیروگاه بستگی دارد. روسیه باید به وضوح درک کند که جهان می بیند که تروریست‌ها برای چه سناریوهایی دارند آماده می‌شوند، و جهان آماده است که واکنش نشان دهد.»

او در ادامه تاکید کرد که «تشعشعات تهدیدی برای همه در جهان است، و نیروگاه هسته‌ای باید کاملاً در برابر هرگونه حادثه تشعشع محافظت شود.»

یکی از مشاوران رئیس نهاد روسی که شبکه هسته‌ای روسیه را اداره می‌کند، اوکراین را به برنامه‌ریزی برای استفاده از «سلاح‌های دور‌برد با دقت بالا» برای حمله به نیروگاه زاپوریژیا متهم کرد.

نیروگاه زاپوریژیا بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا است و از همان هفته‌های اولیه تهاجم روسیه به اوکراین تحت کنترل روسیه بوده است.

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت که این نیروگاه اتصال خود را با خط اصلی برق خارجی از دست داده بود، و مجبور شده بود برای تامین برق مورد نیاز برای «[حفظ] امنیت هسته‌ای و عملکردهای اساسی ایمنی» به یک منبع ذخیره متصل شود.

گروسی در بیانیه‌ای گفت: «این بار نیروگاه توانست از قطعی کامل تمامی خطوط برق خارجی جلوگیری کرد - که قبلاً در طول درگیری هفت بار رخ داده است - اما آخرین قطعی مجدد خط برق نشان دهنده بی‌ثباتی شرایط ایمنی و امنیت هسته‌ای در این نیروگاه است.»

نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا بارها قطعی برق را تجربه کرده است و همچنین تخریب سد کاخوفکا در اوایل ماه ژوئن آن را در معرض خطر قطعی آب که برای خنک کردن نیروگاه مهم است، قرار داده است.

برخی از اطلاعات مربوط به این داستان از آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه و رویترز گرفته شده است.
XS
SM
MD
LG