لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۴

غرب خواهان استقرار ناظران بین المللی در کریمه


امریکا، بریتانیا و اوکراین خواهان مذاکرات مستقیم بین اوکراین و روسیه شده اند و می گویند مذاکرات مستقیم برای حل مناقشه در منطقه کریمه بسیار مهم است.

وزیران امور خارجه این ۳ کشور، از جمله جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در پی مذاکرات در پاریس بیانیه مشترکی صادر کردند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز برای شرکت در نشست گروه به اصطلاح «توافقنامه بوداپست» در پاریس حضور داشت ، اما در مذاکرات حضور نیافت. بر اساس توافقنامه ۱۹۹۰، آمریکا، روسیه و بریتانیا موافقت کردند از تمامیت ارضی اوکراین حفاظت کنند.

واشنگتن، لندن و کیف در بیانیه مشترک خود خواستار استقرار بیدرنگ ناظران بین المللی در اوکراین - بویژه در شرق این کشور و در کریمه - شدند.

جان کری بطور خصوصی با سرگئی لاوروف ملاقات کرد و از او خواست با همتای جدیدش در اوکراین، به گفت و گو بنشیند.

پیشتر، وزیر امور خارجه بریتانیا گفته بود لندن و واشنگتن از هر فرصت دیپلماتیک برای ترغیب مقامات روسیه و اوکراین به تنش با یکدیگر، استفاده می کنند.

آقای هیگ گفت اگر پیشرفت دیپلماتیک ممکن نشود، آنگاه هزینه ها و پیامدهایی برای روسیه ببار خواهد آمد. او گفت روسیه باید حساب کند که طرح دراز مدت مداخله، مانند کاری که در گرجستان، اوکراین و مولدووا انجام داده، باعث تغییر مناسبات آن کشور با کشورهای اروپایی خواهد شد.

کشورهای غربی در تلاش هستند راه حلی صلحجویانه برای بحران اوکراین پیدا کنند، و وزیر امور خارجه بریتانیا می گوید لندن و واشنگتن از هر فرصت دیپلماتیک برای ترغیب مقامات روسیه و اوکراین به تماس با یکدیگر، استفاده می کنند.

روز چهارشنبه به نقل از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفته شد او نمی خواهد «تنش سیاسی بین روسیه و اوکراین، از همکاری اقتصادی بین دو کشور جلوگیری کند.»

پوتین که در جلسه کابینه اش سخن می گفت اظهار داشت «نیازی نیست که کسی را در وضعیتی دشوارتر قرار دارد؛ البته لازم است با تمام شریکان بین المللی ما همکاری شود، البته ما از منافع خود حفاظت می کنیم.»

انتظار می رود امشب سرگئی لاوروف و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در پاریس، در حاشیه کنفرانس لبنان، ملاقات کنند.

رهبران غرب خواهان کاهش تنش های ناشی از ورود نیروهای روسیه به شبه جزیره کریمه شده اند. آنها گفته اند اگز روسیه نیروهایش را به پایگاه های آنها عقب بکشد و اجازه دهد ناظران بین المللی وارد شوند، بحران می تواند برطرف شود.

اما لاوروف روز چهارشنبه گفت روسیه نمی تواند به نیروهای مسلح طرفدار روسیه در کریمه، که آنها را « نیروهای دفاع از خود» توصیف کرد، دستور دهد به پایگاه ها باز گردند، زیرا متعلق به روسیه نیستند. او گفت پرسنل ناوگان دریایی روسیه در دریای سیاه در مواضع عادی خود قرار دارند.

لاوروف همچنین گفت اجازه ورود ناظران بین المللی به کریمه، به روسیه ارتباط ندارد، مقامات کریمه باید در مورد آن تصمیم بگیرند.

در این میان، خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا، شاخه اجرایی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه گفت اتحادیه اروپا آماده است در سال های آینده ۱۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک کند.
XS
SM
MD
LG